Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 10 неймовірних фактів про людське тіло
 
10-05-2010, 10:05  Суспільство / Наука / Технології / Випадки / Медицина

10 неймовірних фактів про людське тіло

 
Факт № 1: наші руки можуть жити власним життям.

'10

Ні, я не згадую фрагмент з фільму жахів. Насправді є такий розлад – синдром чужої руки. При цій хворобі рука хворого може працювати всупереч його бажанням, роблячи іноді просто-таки несподівані дії. Причиною цієї проблеми є пошкодження лобної ділянки мозку, що може стати результатом хірургічної операції, інсульту або інфекції. Лякає пацієнтів найбільше той факт, що вони не здатні контролювати власну кінцівку – вона діє не як частина їх тіла, і нею неможливо керувати. Рука навіть може виконувати складні дії на кшталт розщібання ґудзиків, використання інструментів і навіть розривання одягу. Невідомо, чи є можливість вилікуватися від цієї хвороби, але хворий на цей недуг може спробувати зайняти неслухняну руку, давши їй який-небудь предмет – так вона хоч нападати на самого хворого не буде.

Факт № 2: виявляється, можна вижити, навіть позбавившись більшої частини своїх внутрішніх органів.

'10

В принципі, тіло людини може здаватися крихким, але насправді організм не такий вже й слабкий, як ми думаємо. Жити можна і без селезінки, шлунка, однієї нирки, однієї легені, 75% печінки, 80% кишечника, а також практично без кожного з органів тазу і пахової області.

Факт № 3: наше серце настільки сильне і скорочується з такою потужністю,

'10

що фонтан з нього може вдарити майже на десять метрів (на 9,14 м, якщо бути точним).

Факт № 4: навіть після смерті у чоловіка може бути ерекція.

'10

Але тільки за тієї умови, що помре він, стоячи або лежачи обличчям вниз. Причому, поки людина буде лежати (або стояти) в цьому положенні, ерекція буде зберігатися. Як це відбувається? Вся справа в тому, що за життя серце рівномірно качає кров по всьому організму. Коли людина помирає, кров перестає поширюватися по тілу і під дією сили тяжіння стікає в найнижчу його частину. Отже, в положенні тіла стоячи кров наповнить спочатку ноги, а потім підійде і до пенісу і заповнить його (а так як останній складається з печеристих тканини, виникне звичайна ерекція). Якщо ж тіло лежить лицем вниз, кров просто приливає до передній його частині (і пеніса теж).

Факт № 5: серцеві напади найчастіше трапляються в понеділок.

'10

Відбувається це через прийняття надмірної дози алкоголю на вихідних, стресу на роботі. Та й взагалі, понеділок день важкий, як нам відомо.

Факт № 6: кожну хвилину в нашому тілі помирає 300 мільйонів клітин.

'10

Число страхітливе. Але не варто переживати – якщо врахувати, що це всього-то 0,0001% клітин, які оновлюються в нашому організмі щодня (а всього їх оновлюється 10-50 трильйонів кожен день).

Факт № 7: у немовлят більше кісток, ніж у дорослих.

'10

Невже діти народжуються мутантами? Аж ніяк, просто, народжуючись з трьома сотнями кісточок, до дорослих років всі люди мають скелет вже з 206 складових (маленькі кістки зростаються і утворюють великі і міцніші).

Факт № 8: наше волосся практично неможливо знищити (хіба що, спалити).

'10

Здається, що воно дуже крихке. Але уявіть, скільком хімічним обробкам піддається волосся, і все одно продовжує рости і навіть блищать. А згадайте мумії єгипетських фараонів – на них-то і плоті немає, шкіра та кістки ... і волосся. Наш волосяний покрив і нас самих ще переживе!

Факт № 9: без їжі можна прожити досить довго, а от без сну – ні.

'10

Навіть не харчуючись, на одній воді людина може прожити від місяця до двох. (Це залежить від кількості підшкірного жиру і деяких інших факторів.) А ось, за відсутності сну з ним починають відбуватися серйозні психологічні зміни, порушується сприйнятливість і пам'ять, з'являються галюцинації. Це довів на власному прикладі дослідник Ренді Гарднер (Randy Gardner), котрий не спав 11 діб поспіль (264 години). Хоча він сам зізнався, що ще трохи, і дослід завдав би серйозної шкоди його здоров'ю.

Факт № 10: у нас є фільтр (або губний жолобок – впадина над центром верхньої губи).

'10

Вчені ще не з'ясували його основну функцію, крім того, що завдяки жолобу ми можемо виконувати велику кількість різних рухів губами. А от давні греки вважали це місце одним з найбільш хвилюючих на тілі людини.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!