Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Міфи та їх повне викриття
 
10-05-2010, 11:24  Суспільство / Наука / Випадки / Відпочинок / Медицина / Історія / Релігія

Міфи та їх повне викриття

 
3. Скальпування прийшло від індіанців

'Міфи

Звичай знімати шкіру з голови як трофей та символ тріумфу був відомий вже в давнину. Скіфи зрізали шкіру з голови своїх ворогів – про це свідчить Геродот. Подібна практика була поширена серед народів Західного Сибіру і у стародавніх персів. Навпаки, американські індіанці не відзначалися такою жорстокістю. Деякі історики взагалі сумніваються, що індіанці вдавалися до скальпуванню до приходу білих людей. Саме білі, а аж ніяк не червоношкірі, почали знімати шкіру з голови переможених ворогів (адже для отримання призначеної премії треба було пред'явити скальп). Спочатку знімання скальпа було відомо лише на сході теперішніх Сполучених Штатів, у нижній частині річки Святого Лаврентія і в Гран-Чако в Південній Америці, і вже звідти це явище поширилося на Центральну і Північно-Західну Америку.

4. Читання у сутінках шкідливо для очей

'Міфи

Нічого подібного. Це так само шкідливо для очей, як, скажімо, фотографування при поганому освітленні – для фотокамери, тобто ніяк. Звичайно ж, щоб розглянути букви при поганому освітленні, нам треба сильніше напружувати очі і результатом може бути головний біль, але очам це не шкодить.

5. Поголене волосся відростає швидше та стає жорсткішим і темнішим

'Міфи

Результати клінічного дослідження зразка 1928 показують, що волосяний покрив на виголених ділянках тіла нічим не відрізняється від інших, не зачеплених голінням місцях. Причина помилки в оптичному обмані. Зрізані верхівки відростаючого після гоління волосся в перший час здаються більш помітними, але з часом ця різниця повністю зникає.

6. "Релігія – опіум народу"

'Міфи

Це чеканне визначення належить не Марксу і не Леніну, як думають усі, а німецькому письменникові Новаліса. "Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушає болі замість того, щоб надати сили", - написав Новаліс в 1798 році. До речі, більшість інших "марксистських" висловів також належить не марксистам: "Пролетарям нічого втрачати, окрім своїх ланцюгів" (Жан-Поль Марат), "Пролетарі всіх країн, єднайтеся!" (Карл Шаппер), "Диктатура пролетаріату" (Бланки), "Від кожного за здібностями, кожному – за потребами" (Луї Блан), і так далі.

7. Їжачок їсть гриби і яблука, переносячи їх на своїй спині

'Міфи

Їжаки – хижаки. Їх улюблена їжа – жаби, черв'яки, комахи та інші дрібні тварини – полівки, наприклад. Яблук їжак не їсть. І тим більше – не переносить їх на своїх колючках. Це обман.

8. Червоне вино роблять з червоного винограду, біле – з білого

'Міфи

Сік більшості сортів винограду – світлий, і якщо після дроблення ягід його відокремлюють від шкірки і більш щільних частин ягоди, то вино, отримане з цього соку, завжди буде білим. Таким чином, біле вино можна отримати з усіх білих і рожевих сортів винограду, а також з більшості червоних (за винятком двох-трьох з пофарбованою м'якоттю).

9. У СРСР сексу немає

'Міфи

Насправді ця фраза видерта з контексту. Член Комітету радянських жінок Людмила Іванова, заявила, у відповідь на слова американки про те, що "ви з-за війни в Афганістані взагалі повинні перестати займатися сексом з вашими чоловіками – тоді вони перестануть воювати" відповіла - "у нас в СРСР сексу немає! У нас є кохання. І ви ж також спали зі своїми чоловіками, коли була війна у В'єтнамі! ". При монтажі передачі в СРСР фразу обрізали. У американців була повна версія телемосту.

10. Хілери

'Міфи

Хілерів багато разів ловили за руку. Ніяких операцій вони насправді не роблять і спеціалізуються на лікуванні туристів. Всі видалені з черевної порожнини «згустки крові» і «поліпи» найчастіше виявляються внутрішніми органами зарізаної на обід курки. Втім, найдорожчі хілери можуть собі дозволити купувати відходи справжніх, зроблених у лікарнях операцій. У 2 000 році журнал The Medical Jоurnal оf Australia опублікував результати дослідження крові, що залишилася на одязі однієї жінки після операції у Хілера. Виявилося, що ця кров була людською, але з групою крові пацієнтки не співпадала. Останнім часом хілери взялися їздити з гастролями, добираючись навіть до Москви, Володимира та Сімферополя.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!