Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Міністерство освіти і науки України пропонує два варіанти розвитку загальної середньої освіти.
 
13-06-2010, 22:41  Суспільство

Міністерство освіти і науки України пропонує два варіанти розвитку загальної середньої освіти.

 
Міністерство освіти і науки України пропонує два варіанти розвитку загальної середньої освіти.


0


Про це повідомив міністр освіти Дмитро Табачник, виступаючи на парламентських слуханнях на тему: «Введення 12-річної загальної середньої освіти в Україні: проблеми та шляхи їх подолання».

За його словами, перший варіант - зупинитися на 11-річному терміні навчання з одночасним введенням обов'язкової передшкільної освіти. Міністр відзначив, що мова йде про однорічне навчанні дітей з 5 років. На думку Табачника, у разі введення 11-річного терміну навчання доцільно було б поєднати шкільні програми 11 і 12 класів.

Він зазначив, що інший варіант розвитку шкільної освіти - дати дозвіл місцевим радам самостійно приймати рішення про термін отримання повної загальної середньої освіти за програмою або 11, або 12 років. При цьому міністр відзначив, що не є прихильником такого варіанту.

Табачник відзначив, що вирішальним при ухваленні такого рішення має бути стан матеріальної, фінансової бази, навчально-методичного, кадрового забезпечення кожного навчального закладу.

Він зазначив, що Міністерство освіти і науки організувало проведення ряду досліджень з приводу термінів отримання дітьми середньої освіти. За словами міністра, згідно з результатами опитувань, негативне ставлення до введення 12-річного освіти висловлюють понад 79% громадян.

«Риторичним здається питання: що краще для молодої людини - ще рік навчатися в школі з крейдою в руках або в будь-якому вищому професійно-технічному закладі отримувати обрану професію, що краще для держави, яке поставило перед собою амбітні цілі розвитку економіки, - вкладати мільярди в продовження навчання в середній школі або в якісну підготовку фахівців », - цитує його слова УНІАН.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!