Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі протестують проти прийняття законопроекту № 2450 про мирні зборах.
 
14-06-2010, 17:11  Суспільство

У Житомирі протестують проти прийняття законопроекту № 2450 про мирні зборах.

 
У Житомирі протестують проти прийняття законопроекту № 2450 про мирні зборах.


У Житомирі протестують проти прийняття законопроекту № 2450 про мирні зборах.


Сьогодні 14 червня в Житомирі, Києві та у всіх обласних центрах України відбувся протест-моб проти прийняття законопроекту 2450 "Про мирні зібрання громадян".

Акцію організували і провели незалежні громадські організації та студенти з різних ВНЗ України.

У Житомирі свою протестну позицію учасники візуалізували у формі «букв із людей», розташувавшись у слово-заперечення «НІ» і тримаючи у себе над головою аркуші з написом «2450».

У Житомирі протестують проти прийняття законопроекту № 2450 про мирні зборах.



Подібні заходи були проведені в 22 регіонах України. Зокрема, в Києві після протест-мобу також відбулося пікетування погоджувальної ради депутатів.

Учасники акції виступили за проведення суспільного обговорення і доробку законопроекту, вважаючи, що нинішня його редакція містить ряд недоліків, зокрема, не відповідає духу статті 39 Конституції України, яка гарантує свободу зборів, і рішенням Європейського Суду з прав людини щодо свободи зібрань.

Учасники заходу висловлюють побоювання, що прийняття законопроекту в нинішній редакції призведе до «узаконення» репресивних методів щодо організаторів і учасників мирних зборів і надасть занадто широкі повноваження органам влади необгрунтовано обмежувати свободу мирних зборів.

Учасники акції звертають увагу на низку недоліків у законопроекті, які можуть бути використані для запобігання мирних зборів.

Деякі з них:
Термін повідомлення - учасники переконані, що передбачений в законопроекті установки 4-денного терміну повідомлення про збори (згідно з Конституцією України конкретного терміну не встановлено) зробить неможливим у багатьох випадках громадськості швидко реагувати на важливі події суспільного значення.
Нечіткість закону - У законопроекті нечіткими і невизначеним залишається багато понять, які важко трактувати однозначно, що відкриває можливість різночитання з метою обмеження зборів. Зокрема, це стосується оціночних понять: "придатне для мирних зборів місце", "територія прикордонних зон", "учасники мирних зборів", "публічне місце", "вчиняти дії, що порушують їх нормальне функціонування", "громадський порядок". Невизначеність і нечіткість законопроекту ускладнить можливість відстоювати порушених прав у судах.
Широкі повноваження для міліції - Законопроект у цілому не визначає права й обов'язки міліції при проведенні мирних зборів, таким чином робить їх тлумачення різним.


Учасники акції - ви молодці! Дуже хочу вас підтримати наступного разу, бо цього не вийшло і мені навіть соромно...

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!