Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ветеринарна міліція Вінницької області не дає купувати молоко у вінничан підприємствам з Житомира.
 
17-06-2010, 08:40  Суспільство

Ветеринарна міліція Вінницької області не дає купувати молоко у вінничан підприємствам з Житомира.

 

Ветеринарна міліція Вінницької області не дає купувати молоко у вінничан підприємствам з Житомира.




Вінницькі ветеринарні міліціонери перекрили 10 червня проїзд молоковозами з Житомира та Бершаді в село Суворовське Тульчинського району.

'Ветеринарна



Як пише Газета по-українськи, Житомирський молокозавод платить селянам за літр молока 3 грн. А місцевий Тульчинський - 1,5 грн. Люди з району обурені, що їм заважають вільно продавати власну продукцію.

- Нам житомирські заготівельники платили за літр вже 3 гривні. А казали, будуть і по 4 купувати. Люди готові, ховаючись, нести молоко в лісопосадку і там продавати житомирянам, - говорить мешканка сусіднього села Заозерне Ганна Шікірява, 56 років. - Для нас надто мало 1,5 гривні за літр. Взимку платили взагалі гривню тридцять. Подзвонила на Тульчинський маслосирзавод. Звідти відповіли, що у нас жирність не та.

Катерина Шпак, 50 років, голова сусіднього села Білоусовка, нарікає на заготівельників:

- Тульчинський молокозавод платить приватним перевізникам, які оформлені підприємцями, по 2,1 гривні за літр молока. Вони ж купують у населення по 1,3 гривні. На цій різниці і заробляють. Нехай ті, хто здає молоко, укладають договір з маслосирзаводом напряму, без заготівельників. Тоді й ціна за молоко для людей буде вищою.

У ветеринарній міліції пояснюють, що не причетні до врегулювання цін між селянами і молокозаводами.

- Уже півтора місяці ми по всій області перевіряємо якість молока, яке здають люди. Виявили, що молоковози з Житомирщини збирали молоко прямо "з коліс", без охолодження, не здаючи його на молокопункт. Це погіршує якість продукту, - говорить Павло Дармограй, начальник ветеринарної міліції Вінницької області. Так він пояснює, чому його підлеглі не пустили житомирські молоковози на Вінниччину.

Щодня населення Тульчинського району здає близько 1200 т молока.
За матеріалами «Газета по-украински».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!