Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 300 тис. грн. за молоко не виплатив селянам завод на Житомирщині
 
16-03-2012, 14:27  Економіка

300 тис. грн. за молоко не виплатив селянам завод на Житомирщині

 
Без молока і без грошей залишилися жителі кількох сіл в Любарському районі.

'300



Підприємство, яке займалося виробництвом сиру і масла, раптово припинило свою діяльність. Гроші не заплатили ні працівникам, ні селянам.

Доведені до відчаю люди щодня оббивають пороги керівництва, але так і не отримали своїх грошей.

Для Галини Діяшкіної корова - єдине джерело доходу. У селі ніде заробити, тому господарі здавали молоко місцевому підприємству «Ренет». В середньому отримували до тисячі гривень на місяць. За ці гроші купували продукти, оплачували електрику і газ. Але кілька тижнів тому підприємство без попередження зачинили, не виплативши жінці гроші за 350 літрів молока.

- Нам не повернули 700 з гаком грн. Це для нас великі гроші, так як ми ніде не працюємо з чоловіком, - каже Галина. - Доглядати за коровою не так і легко. Цілий день треба працювати. Здали молоко, та ще й за те не можна гроші забрати.

Таких як Галина в Любарському районі більше сотні. За підрахунками людей борг перед ними склав майже 300 тис. грн.

Галина Редько працювала заготівельником. Саме вона збирала молоко у людей і поставляла його на завод. І саме з неї тепер селяни вимагають грошей. Але жінка переконує: сама постраждала як і інші - платити їй нічим. Із заводу її розрахували, не виплативши ні зарплати, ні грошей за молоко, яке вона зібрала у населення.

- Тепер на мені висить 33 561 грн. Де мені взяти? Люди йдуть, люди вимагають. Я боюся в село вийти на люди. Я боюся! - Обурюється жінка.

За своїми грошима заготівельники мало не щодня приходять під стіни заводу. Але протягом місяця постійно чують, що грошей немає. У те, що підприємство могло збанкрутувати, люди не вірять. Заготівельники переконані - їх просто обдурили.

За допомогою заготівельники звернулися до районного прокурора, але нарікають на його бездіяльність. У прокуратурі ж стверджують, що слідство ведеться, і просять почекати місяць.

Микола Тещенко, старший помічник прокурора Любарського району каже:

- Прийшла колективна заява громадян, які працювали в ПП «Ренет». На сьогоднішній день розглядається. Заявникам буде дана відповідь.

Зволікати ще місяць люди не збираються. Якщо не отримають зароблених грошей до кінця тижня, обіцяють скаржитися в обласну прокуратуру та в управління боротьби з організованою злочинністю.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!