Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що робити, коли вас покусала комаха
 
30-06-2010, 16:33  Суспільство

Що робити, коли вас покусала комаха

 


Що робити, коли вас покусала комаха

'Що



Незалежно від того, схильні ви до алергії на укуси чи ні, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем, якщо укуси прийшлися на такі місця як обличчя, ніс, рот або горло, так як ці місця найбільш сприйнятливі до алергічної реакції. При слабкій місцевій реакції на укус досить проведення невеликого лікування, можна обійтися і без нього. Однак при алергічній або токсичній реакціях потрібно обов'язково надати медичну допомогу.

Наводимо основні пункти надання допомоги при укусі комахи:

1. Якщо жало залишилося в ранці, вийміть його з допомогою тупого ножа або нігтя. Але не видавлюйте його, так як при видавлюванні в ранку виділяється додаткова отрута. Оси, джмелі та шершні жал не залишають, так як у тих немає зазубрин. У мух і москітів жал немає.

2. Добре промийте місце укусу водою з милом. При укусі мухи або павука потрібно обробити ранку яким-небудь антисептиком.

3. Для того, щоб полегшити біль, прикладіть лід або змочіть вкушене місце водним розчином харчової соди.

4. Укушену руку чи ногу покладіть вище, щоб зменшити набряк і пухлину.

5. Будьте уважні щоб не прогледіти симптоми загальної реакції організму або пухлини, яка може поширитися далі від місця укусу. Якщо реакція на укус видається вкрай серйозною, відразу ж поспішіть до лікаря, до лікарні.

6. Невідкладної медичної допомоги вимагають укуси таких павуків, як каракурт ("чорна вдова") або тарантул. Постраждалого необхідно негайно доставити до лікарні незалежно від симптомів.

7. Ні в якому разі не накладайте джгути, не висмоктуйте отруту з ранки, і не зробіть розрізів у місці укусу.

8. Якщо можливо, то захопіть мертву комаха з собою до лікаря, щоб ідентифікувати її.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!