Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Проїзд в громадському транспорті допомагає схуднути!
 
2-07-2010, 10:22  Суспільство

Проїзд в громадському транспорті допомагає схуднути!

 


Проїзд в громадському транспорті допомагає схуднути!


0



Хочете схуднути? Частіше їздьте на автобусах і маршрутних таксі! Саме таку заяву могли б зробити ізраїльтянам американські вчені. Провівши дослідження, вони виявили, що люди, які їздять у громадському транспорті, втрачають близько двох-трьох кілограм у рік, у порівнянні з людьми, які для поїздок користуються виключно власними автомобілями.

Щоб вчасно дістатися до місця призначення на громадському транспорті, потрібно встигнути на транспорт. Практика показує, що для цього іноді доводиться змінити темп ходьби на більш швидкий, а часом - просто пробігтися до автобуса, який ось-ось закриє свої двері.

Також нерідко в годину пік у автобусах не вистачає місця для всіх бажаючих - і людина спочатку проштовхується крізь натовп, шукаючи хоч який-небудь, більш-менш підходящий куточок, а потім варто весь час поїздки, замість того, щоб сидіти. А, як відомо, навіть коли спокійно стоїть, людина спалює більше калорій, ніж той, який цей же час проводить сидячи.

Свою роль в процесі схуднення грає і необхідність йти якийсь час до автобусної зупинки, а також пересадка з одного громадського транспорту на інший, що особливо актуально для мешканців великих міст.

У дослідженні американських медиків брали участь кілька сотень здорових, повнолітніх чоловіків і жінок. Частина з них мали власні автомобілі, якими постійно користувалися. Інші пересувалися по місту на громадському транспорті.

Вчені не втручалися в життя учасників дослідження, тільки здійснивши контрольне зважування перед початком дослідження, і зафіксувавши звички всіх людей.

Після закінчення дослідження, що тривало рік, з'ясувалося, що, маючи більш-менш однакові, харчові та інші звички, люди, які користувалися громадським транспортом, схудли кілограма на два-три. А от вага автомобілістів залишилася колишньою, або навіть трохи підвищилася.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!