Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як уберегти влітку волосся від сонця
 
4-07-2010, 12:07  Суспільство

Як уберегти влітку волосся від сонця

 


Як уберегти влітку волосся від сонця


'Як



Волосся, піддаючись дії сонячних променів, висушується, січеться, втрачає колір. Особливо страждають кінчики волосся. Вони розщеплюються і стають схожими на мітлу.

Сонце, не тільки повністю висушує поверхневий захисний жировий шар волосини. Під дією сонця «відкопилюються» поверхневі лусочки волосся, руйнуються білкові зв'язку в ньому і поступово, особливо при постійному купанні в морській воді, відбувається вимивання білка з волосся. Воно стає практично порожнистим, тому втрачає свою еластичність і міцність, легко ламається.

Нерівна поверхня волосся сприяє нерівномірному відображенню світла, що візуально виглядає як потьмяніння, відсутність блиску у волосся.

І ще один важливий момент. Оскільки волосся забезпечується необхідними поживними речовинами, мікроелементами та вітамінами за залишковим принципом, то воно страждає ще й вдруге, зсередини. Коли в організмі порушується обмін речовин, відбуваються внутрішні зміни, то волосся реагує першим. Воно втрачаює вологу, мертвіє, випадаює, погано укладається в зачіску, набуває неохайного вигляду. Саме тому його називають інформаційною карткою здоров'я людини, за якою можна визначити багато нездужань.

Пам'ятайте: щоб зберегти волосся здоровими і красивими, за ним треба постійно і правильно доглядати, особливо в літній період. Сьогодні багато косметичних фірм випускають лікувально-профілактичні шампуні, пінки, бальзами, виготовлені на рослинній основі,які містять всі необхідні речовини для запобігання пересихання та структурного руйнування волосся. Звичайно, вибирати їх треба індивідуально, залежно від вашого типу волосся.

Як же вберегти волосся влітку?

Перш за все, дуже корисно вкривати волосся від сонця. Для цього існують дуже гарні солом'яні капелюшки, які пропускають повітря, затримуючи сонячні промені.

Після купання в морській воді, обов'язково гарненько промийте волосся прісною водою, від солі волосся тьмяніє, а шкіра голови дуже висушується.

'Як



Влітку для догляду за волоссям потрібно вибирати шампуні, бальзами, а також засоби для укладання, що містять УФ-фільтри. Можна зупинити свій вибір на спеціальних "сонячних" серіях, які є у багатьох великих фірм. В них, зазвичай, входить повний асортимент засобів для догляду за волоссям до і після перебування на сонці.

Оскільки народні засоби для волосся (відвари, натуральні маски) у відпустці приготувати складно, необхідно взяти з собою у відпустку готові косметичні засоби для живлення волосся. Обов'язкове правило: у відпустку косметику брати тільки з дому, в новому місці, в магазинах може не виявитися потрібних косметичних ліній. Ось приблизний список косметики для волосся необхідний у відпустці: шампунь і бальзам з УФ-фільтрами, маска для волосся, поживний лосьйон, мус, лак, гель для укладання з УФ-фільтрами.

Шампуні потрібно вибирати максимально м'які, на основі самих лагідних поверхнево-активних речовин (ПАР) - бетаїн і глюкозидів.

Адже влітку шкіра голови може бути злегка подразнена сонцем і морською водою, тому використання шампунів на основі жорстких ПАР може викликати додаткове подразнення. Хоча шампуні 2 в 1 зручніші для використання у відпустці, перевагу варто все-таки віддати роздільному використанню шампунів і бальзамів, в цьому випадку досягається більш поблажливий вплив на шкіру і волосся.

Для живлення волосся, краще всього вибирати маски для волосся з білковими добавками (кератин, гідролізати білка, протеїни пшениці), оскільки у пошкодженого волосся порушується структура зв'язків у білкових молекулах волосся. Якщо немає маски, рекомендуємо використовувати бальзам в лікувальному режимі: нанесіть його на чисте волосся, прикрийте целофаном і теплою хусткою, потримайте 15-20 хвилин, а потім промийте водою.

Не слід робити влітку хімічну завивку, вона ще більше посилить пошкодження волосся . Застосовувати окислювальні барвники при літньому відпочинку на морі також не варто. Однак і відтінкові фарби довго не протримаються, адже волосся практично постійно намокає в морській воді і потім висушуються на сонці.

Зроблене до відпустки, дороге мелірування або кольорування волосся, також може загубитися через їх швидке вицвітання на сонці. Краще перед відпусткою не змінювати колір волосся, за винятком зафарбовування сивини.

Догляд після відпустки

Спочатку необхідно зістригти кінчики волосся, посічені від сонця. Можна сходити в косметичний салон, оснащений термоножицями, вони запаюють кінчики волосся і перешкоджають їх подальшому руйнуванню. Потім провести курс лікування, і лише потім фарбуватися або робити хімічну завивку. Вдома можна використовувати багатий арсенал народних засобів, найкращим з яких є реп'яхова олія з яєчними жовтками і соком лимона. Таку маску наносять на 20-30 хвилин, а потім змивають.

Реп'яхову олію можна замінити касторовою або оливковою.

Дуже корисно мити голову замість води відварами цілющих рослин - ромашки, череди, кропиви.

'Як



Однак робити це потрібно регулярно. Можна використовувати широкий асортимент готових косметичних засобів. Однак потрібно пам'ятати, що всі вони, як і натуральні засоби, можуть дати ефект тільки при курсовому лікуванні (не менше місяця). Особливо гарні для відновного догляду живильні масла для волосся, що випускаються багатьма фірмами.

Вони відновлюють поверхневу захисну жирову змазку волосся, проте як правило, частково залишаються на волоссі і викликають деякий ефект обважнення волосся. Косметичні сироватки і ампули для волосся містять живильні речовини в концентрованому вигляді і дають швидкий і виражений ефект.

Існують у продажу спеціальні рідини для кінчиків волосся з підвищеним вмістом силіконів, що «заклеюють» посічені кінчики. Тоніки та лікувально-профілактичні лосьйони для волосся також містять поживні компоненти для волосся і шкіри голови. Вони відносяться до незмивних форм і більше рекомендуються для жирного волосся. Тільки провівши повний курс відновлення волосся, Ви можете його фарбувати, робити хімічну завивку або знебарвлювати.

За матеріалами "Кияни".

Фото Ю.Сушицький

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!