Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як заснути в жарку ніч
 
17-07-2010, 12:07  Суспільство

Як заснути в жарку ніч

 
Небувала спека прийшла до нас цього літа. Серед величезної кількості плюсів такої погоди - гарної засмаги, легких тканин в одязі і гарного настрою, головним мінусом стали проблеми зі сном.

'Як



Всім з вас знайомі задушливі, безвітряні літні ночі. Якщо десь за містом спека переноситься досить легко, то спати в міських квартирах без кондиціонера практично неможливо.

Ян Сміт, доктор однієї з лікарень в Кембриджі, розповів газеті The Sun про причини поганого сну в жарку ніч і про те, як з цим боротися. Він каже: «Коли ми засинаємо, в організмі запускається природний механізм охолодження тіла. Зниження температури незначне - лише один градус, але в теплі вечори складно охолонути навіть на таку мізерну температуру ».

Щоб справитися з безсонням, доктор Сміт рекомендує закривати штори в спальні вдень, тому що так кімната буде повільніше нагріватися. Вночі ж, навпаки, потрібно відкрити всі вікна, щоб не було перешкод для циркуляції повітря. Він додає: «Якщо ви використовуєте вентилятор, не забудьте залишити вікно відкритим. В іншому випадку повітря не буде циркулювати і в кімнату буде надходити тепло від двигуна, а не охолоджене повітря ».

Крім того, доктор Сміт рекомендує відмовитися від фізичних вправ після 6 вечора, не вживати кофеїн і алкогольні напої.

Можливо, поради доктора Сміта дійсно ефективні, адже ґрунтуються на ретельному вивченні організму людини. Проте, пішовши думками в науку, він забув про всім відомі засоби. Отже, в умовах жаркої погоди прийнято діяти за такою схемою:

- Перед сном обов'язково прийміть прохолодний душ.

- За дві години до сну складіть ковдру, помістіть її в целофановий пакет і покладіть у холодильник. Коли ви покладете її на ліжко, його прохолода допоможе заснути.

- Набагато легше стане дихати, якщо біля ліжка покласти ватку, змочену в ментоловому маслі.

- Поставте на тумбочку тарілку з льодом, а зверху - рушник або хустку. Час від часу накривайте ним обличчя.

- І нарешті, потужне снодійне приховано в нас самих. Активно промасажуйте кінчики пальців. І ви відчуєте, як падаєте в обійми Морфея. І неважливо, що в хаті душно і всі ваші сусіди крутяться в ліжках як дзиги.

'Як



Приємних снів.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!