Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи купувати квас на вулиці?
 
23-07-2010, 12:42  Суспільство

Чи купувати квас на вулиці?

 
А що в бочці з-під квасу?

Чи купувати квас на вулиці?



На вулиці спека, в наших будинках температура теж змушує бажати кращого. Організм втрачає багато рідини і нам увесь час хочеться пити. Рятує різномаїття фруктів, з яких можна готувати смачні компоти. А коли йдеш по вулиці, ніби мимоволі, хочеться підійти до тієї великої жовтої бочки з квасом і випити хоч маленьку скляночку. Але зупиняюся – добре пам"ятаю, як один знайомий сказав, що питиме квас тоді, коли бочки митимуть перед тим, як той самий квас туди наливатимуть. А квасу хочеться… Вдома швиденько перечитую кулінарні книги і знаходжу декілька рецептів. Виявляється нічого складного, економічно вигідно і знаю, що приготувала сама і налила в чистий посуд. Спробуйте і ви!

Квас «Боярський»
Вам знадобляться: 5л води, 1 кг черствого житнього хліба, 1,3 кг цукру, 1 ст.ложка борошна і 60 г дріжджів, можна ще додати трохи м'яти.
Спочатку готуємо закваску, розводимо дріжджі з борошном у теплій воді і ставимо їх на деякий час в тепле місце. Хліб нарізаний кубиками заливаємо окропом і залишаємо охолонути до 30-40 градусів, потім потрібно додати закваску і настій м'яти. Настоюємо добу, проціджуємо і додаємо цукор. Такий квас можна зберігати в холодильнику близько 2 діб.

Квас «Російський»
Вам знадобляться: 1 кг сухарів чорного хліба, 200 г цукру, 50г дріжджів, 50 г родзинок і 6 літрів води.
Сухарі заливаємо окропом (5 літрів), через 6-8 годин проціджуємо, в отриману рідину додаємо цукор, розведені дріжджі (в 1 літрі води) і родзинки, настоювати протягом доби в теплому місці, а потім помістити в холод. Особливо гарний такий квас на четверту добу.

Просто квас.
Рецепт приготування квасу наступний. Житній хліб нарізати скибочками і підсушити в духовці так, щоб вони підрум'янилися. Сухарі покласти в каструлю, залити окропом і дати постояти 3-4 години. Отриманий настій процідити, покласти дріжджі, цукор, м'яту, накрити серветкою і дати перебродити 5-6 годин. Після появи піни вдруге процідити і розлити в пляшки (бажано в скляні) і в кожну покласти трохи родзинок. Пляшки щільно закрити і поставити в холодне місце. Через три дні квас готовий до вживання.

Інгредієнти: на 1 кг житніх сухарів беруть 8-10 л води, 25 г дріжджів, 200 г цукру, 25 г м'яти, 50 г родзинок.

Петровський квас готується так само, як і звичайний, але в готовий квас замість м'яти треба покласти тертий хрін і мед, ретельно перемішавши.

Інгредієнти: на 600 г житніх сухарів беруть 2 л води, 10 г дріжджів, 50 г меду і 50 г хрону.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!