Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Цього року на Житомирщині соняшник коштує дорого
 
13-10-2009, 17:26  Суспільство

Цього року на Житомирщині соняшник коштує дорого

 
'Цього

У приватних сільгосппідприємствах області триває комплекс осінньо-польових робіт. Зокрема, проводиться оранка, збір врожаю цукрових і кормових буряків, кукурудзи на зерно та соняшнику. Головне щоб погодні умови сприяли аграріям, а організованості і злагодженості в роботі їм не позичати.
В оренді у приватного сільгосппідприємства "Миролюбівське”, що у Житомирському районі 2,5 тисячі гектарів землі. Одночасно із збиранням цукрових буряків господарство завершує й збір врожаю соняшнику. Під цією культурою тут 500 гектарів і площі проти минулорічного було зменшено на 200 гектарів, через не відповідну цінову політику яка склалася на ринку. Вирощуванням соняшнику господарство займається вже 4 рік. Посівний матеріал використовується в основному іноземних селекцій з високим енергетичним потенціалом. На сьогодні у "Миролюбівському" соняшник уже зібрано на 80 відсотках площ. Зранку до пізнього вечора в полі працює два високопродуктивні комбайни "Клас" які в середньому за день обмолочують від 50 до 70 гектарів, в залежності від масиву посівів.
Володимир Швець, керівник ПСП "Миролюбівське" розповідає що на сьогодні склалася хороша цінова політика на соняшник. Здають його у Вінницю по вартості 2350 гривень за тонну, чого не було минулого року, оскільки доводилося реалізовувати по 850-900 гривень. А така вартість соняшнику не покривала навіть затрати на його вирощування.
Цього року хороший врожай соняшнику у господарстві. Деякі площі дають по 30-35 центнерів з гектара. І на сьогодні по валу вже зібрано зернят понад 700 тонн. Головне щоб погодні умови посприяли у збиранні і утрималася відповідна ціна на цю культуру.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!