Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Полювання на туриста: загрози популярних курортів
 
3-08-2010, 22:19  Суспільство

Полювання на туриста: загрози популярних курортів

 
Улюблені місця відпочинку українців за кордоном зовсім не такі вже й безпечні, як це може здатися з барвистих буклетів. Не дарма повідомлення про відпочинок наших туристів за кордоном все більше схожі на зведення кримінальної хроніки. Вирушаючи в закордонний тур, потрібно бути готовим до будь-яких небезпек.

Полювання на туриста: загрози популярних курортів




Така східна любов

Те, що турецькі чоловіки особливо ласі на "білих дівчат", відомо давно. Саме тому їздити до Туреччини в поодинці, тобто без чоловічого супроводу, панночкам не рекомендується. Неприємностями може обернутися і незнання місцевих уявлень про мораль. І не тільки тому, що ненароком ви можете що-небудь порушити.

От в яку ситуацію потрапила наша співвітчизниця, відпочиваючи в Аланії. На пляжі вона познайомилася з хлопцем з Німеччини, таким же туристом. Вони разом провели день, гуляючи по барах і магазинах, а ввечері юнак допоміг дівчині донести до готелю зроблені покупки.

Однак в холі готелю адміністратор готелю накинувся на пару з погрозами, дівчину звинуватив у перелюбі, а її супутника виставив на вулицю. Переляканій дівчині швидко пояснили, що за "те, що вона зробила" її слід негайно здати поліції ... правда, якщо вона "викупить свою провину" в ліжку, то на її провину закриють очі.

Благо німецький знайомий не розгубився і сам викликав поліцію, у супроводі якої і повернувся в готель. Власник готелю послався на "труднощі перекладу" і вибачився за непорозуміння.

Тим часом, як розповіла "Правде.Ру" Ірина, яка два сезони відпрацювала в одному з готелів Аланії аніматором, турки не так настирливі і приставучіи, як прийнято вважати. "Вони, правда, реагують на слов'янських дівчат, як бик на червону ганчірку. Тим більше якщо вона усміхнена, привітна й товариська. Над нею ніби лампочка загоряється, яка говорить місцевим:" За нею можна «приударити», вона легко доступна ".

Далі все залежить від самої туристки. Ні про яке насильство мова, як правило, не йде. Якщо дівчина чітко дасть зрозуміти - без усмішок і багатозначних поглядів, що тут "нічого не обломиться", то турки швидко ретируються. Мабуть, героїня історії від початку не зовсім вірно себе поставила ", - вважає Ірина.

Наша співрозмовниця додала також, що існують неписані закони, незнання або ігнорування яких може обернутися неприємностями. "Наприклад, нічні дискотеки. До багатьох з них вхід безкоштовний для дівчат і місцевих чоловіків. Чи треба говорити, що місцеві панночки в такі місця майже не ходять, а чоловіки-туристи, замість того, щоб платити за вхід, вважають за краще пропустити пляшку пива в барі . Ось і виходить, що на танцполі виявляються тільки приїжджі дівчата і турки. Грубо кажучи, якщо дівчина тут, значить, вона не проти добре провести час з одним місцевим ".

"Кидалово" по-єгипетськи

З цією межею відпочинку в країні фараонів туристи нерідко стикаються вже в аеропорту. Як відомо, візу до Єгипту терміном до місяця можна отримати за 15 доларів по прильоту. Однак заповзятливі єгиптяни, збираючи у відпочиваючих паспорта, часто вимагають по 18. Наступний "сюрприз" - відсутність безкоштовного автобуса, який повинен доставити туристів до готелю. Замість нього - зграя таксистів, які пропонують відвезти за плату і вельми значну.

Сідаючи в таксі в Єгипті, бувалі туристи настійно радять відразу обговорити з водієм вартість поїздки. І, домовившись, скажімо, на 5 доларів і прибувши на місце, не варто розплачуватися в кабіні таксі: виходьте і тільки потім віддавайте гроші!

Інакше ви ризикуєте за власні гроші, але проти власної волі виїхати куди-небудь "у чорта на паски", а потім заплатити ще три ціни, щоб вас повернули на місце. І ще одна пікантна подробиця єгипетського візництва: під словом "шумахер" тут мається на увазі не прізвище знаменитого гонщика, а умовне позначення житла повій. Тому будьте обережні, коли хочете підколоти єгипетського лихача-водія.

Місцеві гіди будуть постійно радити вам, де "краще за все" пообідати, потім відвезуть куди-небудь на відшиб в сумнівну забігайлівку, де доведеться їсти втридорога. А ваш провідник в цей час, кладучи в кишеню солідні комісійні, буде розмовляти з господарем закладу про загальні родичів.

Якщо ви потрапили в таку ситуацію, то хоча б не слухайтеся гіда, коли він запропонує вам взяти не комплексний обід за 8-10 євро, а дві порції другого - "риби, покуштувати яку сюди приїжджають з усіх країв". Не забувайте, що ціна блюда збільшується в рази, якщо ви замовляєте його окремо.

Або, скажімо, під час відпочинку на єгипетському пляжі вам захотілося взяти напрокат водний мотоцикл. Але техніка є техніка, і вона має властивість ламатися в умілих руках наших туристів. Спритні працівники станцій прокату зрозуміли, що на цьому можна непогано заробити і, просто-напросто, змушують платити за ремонт зіпсованого устаткування, виставляючи карколомні рахунки. А туристам і невтямки, що скутери застраховані і вимоги аборигенів оплатити їх ремонт абсолютно неправомірні.

Полювання на туриста: загрози популярних курортів



Готельні грішки ОАЕ

Скарги багатьох, хто побував в Арабських Еміратах, написані ніби під копірку.

"Перед виїздом з готелю мені вручили величезний рахунок, - розповів" Правде.Ру "турист, пару тижнів тому повернувся з Абу-Дабі, - за те, що я нібито спустошив весь міні-бар і добу безперервно тільки і займався тим, що дивився платний еротичний канал. А в мене на алкоголь алергія, і в номері я жив з 5-річною дочкою! Яка може бути еротика? ".

Спроби щось пояснити, як правило, наштовхуються на глуху стіну - адміністратор за стійкою блискавично втрачає навички англійської. Однак наш співрозмовник не розгубився: "В якості перекладача я запросив араба, сусіда по готелю, з яким познайомився якось під час сніданку. Через нього я пояснив, що я - юрист і якщо рахунок не буде анульований, керівництво готелю отримає великі проблеми. У результаті з'ясувалося, що виною всьому "збій у комп'ютері" і що еротоманія і алкоголіком є постоялець сусіднього з моїм номери.

Крадіжка європейського класу

Найпопулярнішими у кишенькових злодіїв стали столиці, а також великі міста Італії та Іспанії, попереджають "Финансовые известия". У громадському транспорті, в музеях і на популярних туристичних маршрутах потрібно бути особливо пильними. Тримайте міцніше сумку, якщо опинитеся в теплий сонячний день на багатолюдній Пьяцца Спанья або біля фонтану Треві в Римі. Не ловіть же гав біля пам'ятника Сервантесу в Мадриді або біля собору Святого Сімейства в Барселоні.

Звертайте увагу на зграйки цигани: галаслива юрба вони пронесуть повз, немов випадково зачіпаючи вас, а потім виявиться, що ви позбулися гаманця та інших цінних речей.

Окрема історія про тих, хто збирається побувати в Неаполі. Через майже поголовне безробіття злочинність в цьому портовому містечку процвітає. Тут, як і в багатьох інших місцях Італії, злодії використовують у своїх корисливих цілях моторолер: до нічого не підозрюючих осіб повільно й сумно підрулює зловмисник, вириває з рук сумочку і несеться вдалину. Причому, злочин може статися навіть якщо ви їдете в автомобілі. Поки ви будете нудитися в пробці, моторизований злодюжка, озброєний палицею з гаком, витягне сумки та барсетки з відкритого вікна машини і помчить з вашим добром. Тому при в'їзді в місто, незважаючи на спеку і відсутність кондиціонера варто закрити всі вікна.

Звертайтеся до консульства

Якщо за кордоном трапилася неприємність, допомогти вам повинні в українському консульстві. Підстрахуйтеся і заздалегідь поцікавтеся адресою та телефоном нашого представництва в державі, до якої ви прямуєте. Працівники консульства не вирішать усіх проблем: не стануть розбиратися з турфірмою (якщо вас не зустріли, не заселили в готель і так далі), не оплатять послуги лікарів, юристів, не дадуть грошей в борг, не забронюють номер у готелі. Але вони зобов'язані допомагати, якщо ви: втратили документи (або у вас їх вкрали), стали жертвою нападу, опинилися під арештом, потрапили в ДТП, постраждали від стихійного лиха.


Фото Ю.Сушицький
За матеріалами travel.mail.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!