Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вода в Тетереві вже не відповідає жодним санітарним вимогам - Ярослав Мельник
 
20-08-2010, 23:20  Суспільство

Вода в Тетереві вже не відповідає жодним санітарним вимогам - Ярослав Мельник

 
Житомиру потрібно терміново шукати альтернативні джерела водопостачання, а починати варто вже зараз, поки в Тетереві ще є вода.

Вода в Тетереві вже не відповідає жодним санітарним вимогам - Ярослав Мельник



Про це заявив Ярослав Мельник, колишній начальник Виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства Житомира (2007-2010 рр.) на засіданні робочої групи експертів з питань стратегічного розвитку Житомира.

- У Житомирі завжди були проблеми з питною водою. Найбільша з них - недостатня водність в сухі роки річки Тетерів. Саме з неї місто бере воду. Ми вже мали прецеденти, коли доводилося перекачувати набагато гіршої якості воду з річок Гуйва і Гнилоп'ять. Та й сама вода в Тетереві вже не відповідає санітраним вимогам - говорить Мельник.

За словами Ярослава Мельника, за такими показниками як вміст марганцю, заліза, фітопланктону і кольоровістю, вода Тетерева, як джерела водопостачання, не відповідає вимогам не то що першого, але навіть третього класу джерел. А альтернатив немає ніяких.

Житомир може повторити долю Львова та інших міст, де воду отримують за 70-90 кілометрів від міста.

Також, існують проблеми і з очищенням води.

- Водоочисна станція проектувалася в 80-му році. Вона має одноступеневу очищення, яка орієнтувалася на ту якість води, яке було в 80-і роки. Але за 30 років якість води в річці змінилася істотно. Сьогодні одноступінчата очищення не справляється у повній мірі. Тобто очищати то очищає, але не може впоратися з тією кількістю води, яка потрібна. Та й собівартість очищення досить висока. Водоканал витрачає на реагенти до 500 000 гривень щомісяця, - каже Ярослав Мельник.

Крім того, багато води втрачається через зношеність мереж і різного роду проривів труб і витоку. Скільки реально доходить води до кінцевого споживача з тих 100 000 тонн, які щодоби подаються на місто, можна тільки здогадуватися. Але мережі водоканалу зношені більш ніж на 70%. Для їх перекладання потрібні значні кошти, а взяти їх поки ніде.

За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!