Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Прокуратура: в Житомирській області школи без води, каналізації, спортзалів, а влада роками не вирішуює проблеми
 
22-08-2010, 22:36  Суспільство

Прокуратура: в Житомирській області школи без води, каналізації, спортзалів, а влада роками не вирішуює проблеми

 
Прокуратурою області із залученням фахівців санітарно-епідеміологічної служби та інших фахівців, проводяться перевірки з підготовки загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року, - повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області

'Прокуратура:



Як повідомила старший помічник прокурора області з питань захисту прав і свобод неповнолітніх Діана Алхімов, незважаючи на неодноразові листи, вимоги про усунення порушень, органи місцевої виконавчої влади належним чином зазначене питання не вирішують.

Зокрема, роками не вирішується питання належного водопостачання, підключення до очисних споруд, забезпечення меблями, обладнання спортивних залів, освітлення і т.д.

На сьогоднішній день 55 шкільних навчальних закладів з 844, що функціонують в області, не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам по площі і набором приміщень. Майже 350 шкіл не мають централізованого водопостачання, 15 - працюють на привозній воді.

У 260 школах ігрові та спортивні майданчики не відповідають санітарним вимогам, 177 шкіл мають пристосовані спортивні кімнати замість обладнаних спортивних залів.

У ході прокурорських перевірок встановлено, що критичною є ситуація з наявністю медичних кабінетів. У 667 ЗОШ медичні кабінети взагалі відсутні! Виникає питання: як і де при відсутності медкабінету в школах можуть надавати дітям своєчасну медичну допомогу? На фоні таких фактів кількість травматизму під час навчально-виховного процесу не зменшується.

Перевірки навчальних закладів тривають. Повністю приймання шкіл проведено лише в 9 районах області.



За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!