Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області жінки страждають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань і згвалтувань
 
25-08-2010, 16:30  Суспільство

У Житомирській області жінки страждають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань і згвалтувань

 
Жінки страждають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань, згвалтувань незнайомцями і автомобільних катастроф разом узятих. За останні три роки кількість вбивств на підставі домашнього насильства зросла втричі.

У Житомирській області жінки страждають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань і згвалтувань



У прес-центрі Обласної державної адміністрації відбулося засідання обласної координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, під час якого було оголошено, що Житомирська область приєдналася до Всеукраїнської кампанії проти домашнього насильства.

Протягом серпня 2010 в Україні проводиться масштабна інформаційна Кампанія проти домашнього насильства. Міністерство у справах сім'ї, молоді та спорту об'єднало зусилля з п'ятьма міжнародними організаціями - Європейським Союзом, Радою Європи, Програмою Розвитку ООН, Дитячим Фондом ООН та Міжнародною організацією праці - з метою заохочення українців до неприйняття насильства в сім'ї. У рамках Кампанії участь беруть мешканці Києва, Львова, Донецька, Одеси, АР Крим, а тепер і Житомира. У 10 районах нашої області буде проводитися ця акція, оскільки в селах проблема насильства в сім'ї ще гостріша, ніж у місті. Експерти стверджують, що подібні ініціативи спрацюють тільки в тому випадку, якщо українці згуртуються, щоб сказати: «НІ насильству».

У Житомирській області жінки страждають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань і згвалтувань



Європейський Союз фінансує браслетную кампанію «Я проти насильства» в Україні. У Житомирській області кожному бажаючому будуть роздані малинові браслети з написом «Я проти насильства» та інформаційні картки з номерами телефонів, за якими можна зв'язатися з фахівцями у випадку подібних ситуацій у родині.

- Одягаючи ці браслети, ми хочемо не лише привернути увагу, а й показати, що ми поінформовані про те, як боротися проти насильства в сім'ї. Наша мета не оголошувати чоловіка ініціатором насильства, а показати можливість діалогу, щоб уникнути конфлікту в сім'ї. Ми працюємо не тільки зі наслідками насильства і його причиною, але і з авторами насильства, щоб розібратися, чому вони так вчинили, - повідомила Женев'єв Делонуа - експерт проекту прав жінок і дітей в Україні.

Координатор Кампанії в Житомирській області Олена Остапчук заявила, що ми не повинні миритися з виразом «Б'є, значить любить». Ми не можемо бути байдужими до таких явищ, оскільки рано чи пізно це буде стосуватися наших дітей.

В основному, ініціатором насильства в сім'ї є чоловік, який крім фізичного може проявляти психологічне та економічне насильство. Але нерідко бували випадки, коли і жінки проявляють агресію, лякаючи чоловіків розлученням і психологічно подавляючи їх погрозами забрати дитину.

В період осені та зими 2010 року в Житомирській області розпочнеться підготовка фахівців для роботи з кривдниками. Програма корекції на увазі роботу методам ігрової форми з особами, які вчиняють насильство в сім'ї. Замість позбавлення батьківських прав та штрафних санкцій для таких людей будуть проводитися обов'язкові психологічні тренінги протягом 3 місяців.
За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!