Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Під Житомиром реконструюють військовий аеродром «Озерне» для цивільних вантажоперевезень
 
20-09-2010, 19:51  Суспільство

Під Житомиром реконструюють військовий аеродром «Озерне» для цивільних вантажоперевезень

 
Приватне підприємство «Озерне-Житомир» (Житомир) має намір побудувати вантажний аеропорт, транспортно-логістичний центр на базі військового аеродрому «Озерне» під Житомиром.

0



Про це на прес-конференції в Житомирі сказав представник одного з українських інвесторів Михайло Заславський.

За його інформацією, проект буде завершений до 2012 року.

Вантажний аеропорт буде розміщений в 10 кілометрах від Житомира на базі військового аеродрому «Озерне», де до 1996 року дислокувалася 18-я авіаційна база Військово-повітряних сил України.

«У даний час об'єкт має статус аеродрому спільного базування. З командуванням ВПС України підписано договір про оренду на 25 років і договір про спільне використання та погоджено в Міноборони і Мінтрансі », - сказав Заславський.

За його словами, сума інвестицій для реалізації проекту складе близько 150 мільйонів євро, з яких близько 30% - це кредитні ресурси, близько 40% - кошти українських компаній, а 30% - кошти іноземних кампаній, зацікавлених у вантажоперевезеннях в центральну частину України, перш всього з Південно-Східної Азії.

Злітно-посадочна смуга, яка в даний час побудована і проходить процедуру сертифікації, дасть змогу приймати великовантажні літаки масою до 398 тонн і буде придатною для експлуатації ІЛ-76, АН-12, АН-26, Ан-124, «Руслан» та Боїнг -747.

Заславський впевнений, що у зв'язку зі збільшенням навантаження на столичні аеропорти «Бориспіль» і «Київ» (Жуляни), значна частина авіаційного вантажопотоку, що йде через Україну, може бути переключена на новий аеропорт «Озерне-Житомир», а в перспективі, він, що знаходиться в 25 кілометрах на південь від міжнародної повітряної траси, що сполучають країни Західної Європи з Південно-Східною Азією, може стати одним з найбільших транспортно-логістичних центрів України, який зможе приймати до 150 великовантажних літаків на місяць.

У перспективі розглядається можливість прийому пасажирських літаків.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!