Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 22 вересня - всесвітній день без автомобіля
 
23-09-2010, 00:13  Суспільство

22 вересня - всесвітній день без автомобіля

 
Кожного разу, заводячи двигун автомобіля, ви прискорюєте зміни клімату - адже СО2 переважає серед інших парникових газів, які посилюють здатність атмосфери утримувати тепло. Наслідки глобальної зміни клімату добре помітні вже тепер.

22 вересня - всесвітній день без автомобіля



Втім, зараз через брак інформації далеко не всі усвідомлюють взаємозв'язок і не готові поступитися власним комфортом заради покращення ситуації на планеті. Саме заради того, щоб звернути увагу на проблеми, поширити інформацію, а в результаті не дати здійснитися песимістичним прогнозам вчених 22 вересня у всьому світі і відзначається День без авто.

Вперше подібна акція відбулася в 1998 році в Парижі. Хоча для приватного транспорту були закриті лише старі квартали міста, вміст СО2 в паризькому повітрі в цей день зменшився на 15%.

22 вересня - всесвітній день без автомобіля



Зараз на це день влада французької столиці на тільки перекриває центр міста, але й надає можливість безкоштовно залишити автомобіль на стоянці у передмісті і скористатися велосипедом, який надають також безкоштовно. Протягом 10 років до Дня без авто долучилися понад 1300 європейських міст та міста інших континентів.

Цього року Київ теж долучиться до загальносвітового руху. Учасники акції будуть закликати киян сьогодні відмовитися від автомобіля і вирушити на роботу пішки, на велосипедах або принаймні, на громадському транспорті.

Ну а якщо у вас є ролики, це взагалі чудово. Отже, якщо є бажання прогулятися пішки вулицями міста - приєднуйтесь до пробігу без авто.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!