Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі люди які погано чують зможуть викликати «швидку» або пожежну службу sms-повідомленням.
 
24-09-2010, 23:19  Суспільство

У Житомирі люди які погано чують зможуть викликати «швидку» або пожежну службу sms-повідомленням.

 
У Житомирі 24 вересня відбулася презентація проекту компанії «Київстар» «Почуй мене!», Який дає можливість глухим та погано чуючим людям зв'язуватися з екстреними службами «101», «102», «103» і «104» sms-кою.

У Житомирі люди які погано чують зможуть викликати «швидку» або пожежну службу sms-повідомленням.



Поштовхом для впровадження даного проекту в українських містах став нещасний випадок, який стався не так давно у Вінниці - глуха людина не змогла викликати пожежних і загинула у вогні.

На сьогоднішній день проект «Почуй мене!» працює не тільки у Вінниці та Житомирі, а й у Білій Церкві, Козятині та Чернігові.


Схема працює так: людина з дефектами слуху, яка відчула себе погано, або в оселі якої починається пожежа, набирає на мобільному телефоні умовну цифру (в залежності від того, яка екстрена служба потрібна). Сигнал надходить на телефон пожежної чи газової служби, міліції чи швидкої допомоги (відповідна апаратура, приймаюча сигнал, вже встановлена в ГУ МНС, УМВС, на станції швидкої допомоги та в диспетчерській «Житомиргазу»). Там на моніторі висвічується повна інформація про людину, надіславшу повідомлення, тип її захворювання (для швидкої допомоги), а також адресу проживання. Екстрена служба відсилає слово-сигнал про прийняття виклику та виїжджає за вказаною адресою.

Раніше викликати пожежних або швидку люди з дефектами слуху могли тільки через сурдоперекладача - жінці дзвонили сусіди або родичі, а перекладачка, виїхавши на місце і розібравшись, що трапилася, передавала виклик в екстрену службу.

Про те, як працює ця система, журналістам продемонстрували в оперативно-диспетчерському центрі ГУ МНС у Житомирській області.

Для «експерименту» в студію запросили двох слабочуючих жінок, яким напередодні пояснили, як діє система.
Наталія Зарицька послала sms-повідомлення з однією-єдиною цифрою в службу «101». Її сигнал тут же прийняв начальник відділу телекомунікаційних систем та інформаційних технологій ГУ МНС України в Житомирській області Костянтин Бояльскій .

Присутнім пояснили, що виклик буде прийнятий з номера будь-якого оператора. На моніторі комп'ютера висвітилася вся інформація про Наталю, а головне - її адресу. У разі реальної загрози життю жінки бригада рятувальників терміново виїхала б на вулицю Шелушкова.
Як повідомила голова Житомирської обласної організації УТОГ Віра Евін, в Житомирі налічується близько 1000 людей з дефектами слуху, в Житомирській області - 2 тисячі. За законом, усі вони повинні бути забезпечені мобільним зв'язком, однак мобільні телефони є далеко не у всіх.

«Заявка на 250 жителів районів області вже другий рік лежить в управлінні соцзахисту облдержадміністрації, ще по 58 глухих та слабочуючих людях по Житомиру - у міській раді», - уточнила Віра Евін.

У житомирській мерії пообіцяли оголосити в місті чергову акцію на подобі «Подаруй свій старий мобільний телефон людині яка не чує, щоб врятувати її життя» з метою забезпечити людей з дефектами слуху хоча б примітивним мобільним зв'язком.

Організатори акції пообіцяли, що незабаром можливість викликати екстрені служби по sms з'явиться також і у людей з дефектами зору та ДЦП.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!