Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Опитування: 90% українців підтримують заборону куріння в усіх громадських місцях
 
27-09-2010, 21:58  Суспільство

Опитування: 90% українців підтримують заборону куріння в усіх громадських місцях

 
Згідно з опитуванням, проведеним у рамках співпраці Кабінету міністрів України та Всесвітньої організації охорони здоров'я, поширення щоденного куріння за останні п'ять років в Україні істотно зменшилося.

Опитування: 90% українців підтримують заборону куріння в усіх громадських місцях



Опитування проводилося серед 8173 респондентів у рамках співпраці Кабміну та ВООЗ у рамках державної цільової соціальної програми зменшення шкідливого впливу тютюну на здоров'я населення в Україні на період до 2012 року.

Так, у 2005 році щодня курили 62% чоловіків, а в 2010 - вже 45%. Ще більше за 5 років зменшилося курців жінок, їх кількість скоротилася практично вдвічі - з 17% до 9%.

Опитування також показало, що понад 90% населення України підтримують заборону куріння в усіх громадських місцях. 68% теперішніх курців заявили, що зацікавлені у відмові від куріння, підтримка повної заборони реклами тютюну серед населення зросла від 49% у 2000 році до 70% в 2010 році.

"Дані глобального опитування про вживання тютюну в Україну, в цілому сходяться з результатами інших опитувань і підтверджують істотне зменшення поширення тютюнопаління серед населення України. Це скорочення стало результатом проведення в Україні заходів, які довели свою ефективність і в інших країнах", - сказав глава коаліції громадських організацій та ініціатив За вільну від тютюнового диму Україну, колишній міністр охорони здоров'я України Микола Поліщук на прес-конференції сьогодні в Києві, представляючи результати опитування.

У звіті за результатами опитування будуть висунуті наступні рекомендації: створення системи моніторингу для оцінювання ефективності заходів з контролю над тютюном і рівнем споживання тютюну, створення комплексу національної системи, діагностики та лікування залежності від тютюну, необхідність зробити більш помітними повідомлення про позови, пов'язаних з курінням тютюну та удосконалення законодавства з метою заборони реклами тютюну в точках продажу, в інтернеті і в будь-яких інших місцях.

Експерти переконані, що в результаті виконання цих заходів, рівень захворюваності та смертності від хвороб, пов'язаних з курінням, серед українців скоротиться.

Відзначимо, щодня курить в Україні кожен четвертий її житель (25% населення) старше 18 років, а це близько 47% чоловіків і 7% жінок, йдеться в дослідженні, проведеному Київським міжнародним інститутом соціології.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!