Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомиряни п'ють майже технічну воду - Зіновчук
 
1-10-2010, 20:38  Суспільство

Житомиряни п'ють майже технічну воду - Зіновчук

 
Доктор економічних наук, завідувач кафедрою економіки природокористування Житомирського національного агроекологічного університету Наталя Зіновчук стверджує, що жителі Житомира п'ють технічну воду.

0



- Житомирянам необхідно постачати питну воду вищої якості - 1 класу. Сьогодні житомиряни п'ють воду 4 класу. Низький - 5 клас, це вже технічна вода. Тобто житомиряни п'ють майже технічну воду, - каже Наталя Зіновчук.

За словами Наталії Зіновчук, сьогодні над Житомиром навис ряд екологічних проблем. Серед, яких низька якість питної води, забруднення повітря підприємствами і автомобілями, відсутність безпеки харчування, деградація рекреаційних ділянок міста, збільшення обсягів твердих і виробничих відходів.

Щодо останньої проблеми, Зіновчук навела дані, що на міському звалищі Житомира на площі 20 гектарів знаходиться 800 млн. тон різних відходів. Вихід із ситуації вона бачить у заміні використовуваних сьогодні застарілих технологій очищення води, в заміні мереж водопостачання; використання біопалива для автомобілів і утилізації відходів.
Нагадаємо, що за статистикою, 30% сімей у Житомирській області користуються централізованим водопостачанням. Кожна шоста сім'я повідомила, що воду для пиття і приготування їжі беруть з колодязів. Водою з джерел, річок, озер і ставків користуються 2 відсотка житомирян. Питну воду в магазинах купують лише півтори тисячі сімей Житомирської області, або 0,3%.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!