Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вийшов перший український навчальний посібник з інтернет-журналістики
 
5-10-2010, 23:09  Суспільство

Вийшов перший український навчальний посібник з інтернет-журналістики

 
Цієї осені на щорічному Форумі видавців у Львові серед іншої літератури було презентовано перше українське навчальне видання, присвячене інтернет-журналістиці. Його автор - професор Львівського національного університету ім. Івана Франка Борис Потятиник.

0



Інтернет-журналістику читають в українських вузах вже кілька років. Предмет новий, хоча потреба у підготовці відповідних фахівців назріла, можна сказати, давно. До цих пір нашим викладачам час складання навчальних програм доводилося користуватися російськими навчальними посібниками таких авторів, як А. Калмиков, Л. Коханова, М. Лукіна, І. Фомічова, С. Машкова, або західними, переведеними з англійської мови. Так в 2007 році, як ми пам'ятаємо, Видавничий дім «Києво-Могилянська академія» випустив книгу Річарда Крейга «Інтернет-журналістика. Робота журналіста і редактора у нових ЗМІ ». Трохи раніше - у 2005 році - видавництво «К.І.С.» порадувало українських читачів «Онлайнова журналістикою» Джима Гола (по правді кажучи, досить складною для студентського сприйняття). Тепер же подібну літературу пишуть і у нас.

Посібник Б. Потятиника розрахований не тільки на учнівську молодь, а й на журналістів-практиків, дослідників сучасної медіасфери. Книга має очевидну практичну спрямованість, при цьому містить також і філософські роздуми - аналіз особливостей веб-журналістики, докладніше порівняння так званих «нових» медіа з «традиційними», елементи футурологічного прогнозу стосовно подальшого розвитку засобів масової інформації і неминучих змін в журналістському утворень.
За матеріалами internetua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!