Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Нова мода змінила світ іграшок
 
9-10-2010, 23:02  Суспільство

Нова мода змінила світ іграшок

 
«Принцеси - це ж відстій», - суворо зауважує ангелоподібна істота років восьми в майці зі стразами, вибираючи подарунок в іграшковому відділі великого магазину.

Нова мода змінила світ іграшок



Юній покупниці більше подобається модна, схожа на зірок телешоу лялька Братц (від англ. Brat - паскудний, некерований нащадок).

«При здавалося б чималому достатку, мабуть, найдефіцитніша іграшка сьогодні - це звичайна лялька, - говорить керівник Центру психолого-педагогічної експертизи ігор та іграшок, доктор психологічних наук Олена Смирнова. - Досить складно собі уявити, як з лялькою типу Братц взагалі можна грати у доктора або дочки-матері ».

Від виробників іграшок не відстають і виробники косметичних засобів, пропонуючи дитячі лінії макіяжу пастельних або флюоресцентних тонах з блискітками. Модний одяг також робить акцент на еротизації: нові лінії XXS підкреслюють ще майже не існуючі принади.

Від дитини-короля ми приходимо до дитини-здобичі, - пише www.psychologies.ru. - Споживання зовнішніх атрибутів - це одночасно і економічний феномен, і (для дівчаток) пошук своєї особистості, і спроба знайти рішення екзистенційних питань. Позбавлені обмежень, діти немов бродять по життю, ловлячи на собі оцінюючі погляди, без яких не можуть визначитися й існувати. Дорослі їх перетворюють на об'єкт бажання, яким вони ще бути не можуть, тому що не мають ні незалежності, ні навіть відносної зрілості підлітків ».

Несвідомо ці дівчатка ніби виставляють себе напоказ, у них формується уявлення про сексуальність і любов, акцент у якому стоїть на споживанні сексу.

У цьому полягає парадокс сучасного суспільства.

З одного боку, дорослі проклинають педофілів, а з іншого - виставляють своїх дітей напоказ, роблячи їх об'єктами сексуального бажання. Батьки, самі того не усвідомлюючи, стають співучасниками такої ситуації: «Це ж модно, що ж ми можемо вдіяти!». Мами охоче супроводжують дівчаток у походах по магазинах («Донечка, моя лялечка, буде мати все, чого не було в мене!") Або ж наслідують їм у нескінченній гонитві за молодістю.

Психологи Діана Левін і Джейн Кілборн у російською книзі що нещодавно вийшла «Сексуальні, але ще не дорослі» застерігають від наслідків сексуалізації дитинства, в якій вони бачать тенденцію. «Її не треба змішувати ні з сексуальністю, ні з сексом - природними для людини проявами, - пояснюють автори. - Сексуалізація означає сприйняття людей (а іноді і самого себе) як об'єктів, а не як людей, які володіють бажаннями і почуттями. Це особливо руйнівно діє на дітей і підлітків, які здобудовують власні самооцінку і самовідчуття як сексуальних об'єктів ».
За матеріалами dytyna.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!