Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі студенти протестуватимуть проти платних послуг у ВНЗ
 
10-10-2010, 21:20  Суспільство

У Житомирі студенти протестуватимуть проти платних послуг у ВНЗ

 
У вівторок 12 жовтня 2010 року в Житомирі пройде Всеукраїнський мітинг проти комерціалізації освіти.
В нашому місті мітинг розпочнеться о 12:00 на площі С. П. Корольова біля стін облдержадміністрації.

0



Студенти вимагатимуть скасування постанови Кабміну № 796, яка дозволяє вищим навчальним закладам вводити платні послуги. Про це повідомляється на сайті незалежної студентської профспілки Пряма дія.

"Постанова № 796 фактично знищує право на безкоштовну освіту в Україні", - сказано в повідомленні студентської профспілки, яка виступила співорганізатором акції.

"Згідно з документом, тепер адміністраціям університетів дозволено вводити плату за користування бібліотеками, спортзалами, медпунктами та інтернетом. Також плата може стягуватися за пропущені пари, перескладання іспитів, проведення концертів і т.д", - зазначено в ньому.

Координація Всеукраїнської акції протесту відбувається в соціальній мережі Вконтакте. За словами організаторів, у демонстраціях не будуть приймати участі політичні партії.

"Якщо яка-небудь з партій з'явиться на акції, ми будемо розцінювати це відвертою провокацією. Захист прав студентів - справа рук самих студентів", - підкреслили в Прямій дії.

ДОВІДКА: 27 серпня Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 796 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами системи освіти, які належать до державної та комунальної форми власності». Згідно з документом, уряд дозволив державним і комунальним вищим навчальним закладам брати зі студентів гроші за пропуски занять, за консультації та інші послуги. Постанова набирає чинності 15 жовтня.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!