Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сидяча робота за комп'ютером? - нюхайте шоколад
 
14-10-2010, 23:11  Суспільство

Сидяча робота за комп'ютером? - нюхайте шоколад

 
Восени все частіше замислюєшся - як би підняти собі настрій і поліпшити імунітет підручними засобами. Та ще бажано, щоб було смачно, а не просто корисно.

Сидяча робота за комп'ютером? - нюхайте шоколад



Ну і як завжди, нам на допомогу приходять наші, вірніше, західні та американські прекрасні вчені, які раз у раз проводять дослідження будь-яких продуктів, доводячи то їх шкідливість, то корисність. Мабуть, найбільше дослідів ставили на шоколаді. Недарма є навіть шоколадна дієта, на якій худнуть не тільки імпортні, а й наші зірки.

Ось і на цей раз добра новина від американських учених з Каліфорнійського університету. Якщо раніше від неврологів і фітотерапевтів ми знали, що навіть один запах кави бадьорить, то тепер знаємо, що запах шоколаду покращує імунітет. А все тому, що прискорює вироблення імуноглобуліну А - відповідального за противірусний захист.

Американські ж вчені, але вже з іншого Нортумберлендського університету, запевняють, що завдяки флавонолу, речовині, що сприяє притоку крові до мозку, шоколад (але тільки темний, 70-процентний) покращує живлення і функціонування нашого розумового органу. Відповідно, підвищує працездатність і «думалку». А також знімає втому під час розумової діяльності.

А ще ці дуже смачні ласощі примудряються підвищувати наш з вами згаслий настрій, завдяки тому, що містять теобромін - природний стимулятор доброго духу. Шоколад навіть рекомендують, як ліки від депресії!

Англійські ж дослідники взагалі вважають шоколад мало не панацеєю від усіх хвороб. Принаймні вони запевняють, що кілька грамів на день допоможуть нам позбавити від кашлю і навіть знизити підвищений артеріальний тиск.

Так що вперед! Купуємо шоколад і тішимо себе, підвищуючи настрій і імунітет. Головне - не забувайте, що дієтологи рекомендують не більше 30 грамів темного шоколаду на день. Навіть на шоколадній дієті не варто з'їдати більше 100 грамів на день. Інакше все це позначиться на фігурі. А це точно настрій не піднімає.
За матеріалами kp.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!