Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На Житомирщині "візьмуться" за друковані ЗМІ?
 
20-10-2010, 00:37  Суспільство

На Житомирщині "візьмуться" за друковані ЗМІ?

 
Як пише Дело, голова Держтелерадіо України Юрій Плаксюк заявив, що через сім років у країні не повинно залишитися державних або муніципальних друкованих засобів масової інформації

0



За його словами, 12 жовтня Кабінет Міністрів України розглянув і схвалив законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», в якому прописано механізм реформування друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади, іншими державними органами, а також органами місцевого управління.

Він повідомив, що реформування державних друкованих ЗМІ планується провести в два етапи - перший в перебігу трьох років з дня набрання чинності Законом, другий - протягом наступних чотирьох років.

«Реалізація Закону забезпечить створення економічно незалежних друкованих засобів масової інформації та належних умов їх діяльності», - підкреслив голова Держкомтелерадіо.

Плаксюк додав, що по закінченню семи років після набрання чинності Законом державні та комунальні засоби масової інформації припиняють існування в попередньому статусі, після чого залишається лише обмежена кількість офіційних друкованих видань.

«Таким чином, зводиться до мінімуму вплив органів влади на редакційну політику шляхом використання фінансових важелів. Будуть створені рівні умови діяльності друкованих ЗМІ, незалежно від форм власності », - упевнений він.

За словами голови Держкомтелерадіо, законопроект передбачає захист інтересів членів трудових колективів реформованих ЗМІ та редакцій і встановлює додаткові гарантії їх незалежної діяльності.

«Трудовому колективу редакції надається право самостійно визначити механізм реформування. Підприємству, створеному трудовим колективом редакції, безкоштовно передається у власність майно, яке було на балансі цієї редакції станом на 31 грудня 2009 року. Крім того, приміщення таким підприємствам будуть надаватися в оренду на пільгових умовах - за мінімальними тарифами, як для державних установ », - пояснив він.

За матеріалами RuporZT

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!