Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Над Житомирською трасою з'явиться величезна куля
 
22-10-2010, 01:12  Суспільство

Над Житомирською трасою з'явиться величезна куля

 
Таким київські архітектори бачать проект майбутніх Європейських воріт. Спорудження діаметром в 40 метрів повисне на 18-метровій висоті над проїжджою частиною.
Проект Європейських воріт майбутнього вчора затвердили містобудівна рада. Фото з сайту archunion.com.ua

0



Учора на засіданні містобудівної ради проект загадкових «воріт» схвалили. Ось тільки порекомендували попрацювати над додатковою розв'язкою, повідомляє Блік. Так що киянам можна починати морально готуватися до появи найбільш дивної споруди в місті.

До речі, те, що куля буде висіти над дорогою на перетині проспекту Перемоги з проспектом Палладіна на пристойній висоті, не найцікавіше. Набагато оригінальніше рішення «поселити» до сфери офісних працівників. Архітектори вирішили, що квадратні метри всередині «воріт» не повинні пропадати дарма, і домалювали на макеті сфери 7 поверхів з офісами. Забратися на своє робоче місце майбутні мешканці кулі зможуть по двох загострених баштах, на яких він буде кріпитися. У них архітектори збираються розташувати ліфти, сходи і комунікації.

- Я надихнувся подібною архітектурою в Шанхаї. Думаю, в Києві Європейські ворота виглядали б чудово, - каже архітектор Олег Слєпцов, автор оригінального проекту.

Навколо дивної споруди розташуються багаторівневі парковки. Там гості столиці зможуть залишати свої авто («ворота» прикрасять в'їзд до Києва) і вирушати на екскурсії та у справах на метро і трамваях. Також планується додати до проекту розважальну зону. За ідеєю, вона теж повинна бути схожим на малюнки майбутнього.

За матеріалами vgorode.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!