Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Мінфін України: Розмір підвищень до пенсій, не скорочено
 
5-11-2010, 21:10  Суспільство

Мінфін України: Розмір підвищень до пенсій, не скорочено

 
Мінфін, очолюваний Ф. Ярошенко, повідомив, що скорочення пенсійних підвищень, про які повідомлялося в пресі, не відбулося.


Мінфін України: Розмір підвищень до пенсій, не скорочено



Розмір підвищень до пенсій, не скорочено, повідомляє прес-служба Мінфіну України.

За інформацією прес-служби, 3 листопада 2010 р. в ЗМІ була поширена інформація про те, що Кабінет міністрів України своєю постановою № 976 від 27 жовтня 2010 р. скоротив пенсійні надбавки для окремих категорій населення.

Зазначене пояснюється тим, що згаданою постановою визначається, що втрачає чинність, пункт 3 постанови Кабінету міністрів України від 28 травня 2008 р. № 530 «Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян», яким встановлювалися підвищення до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги , яка виплачується замість пенсії, відповідно до закону України «Про жертви нацистських переслідувань».

Нагадаємо, в кінці липня ц.р. Президент України Віктор Янукович підписав закон «Про внесення змін до закону України« Про жертви нацистських переслідувань »(щодо віку неповнолітніх в'язнів та розміру підвищення пенсії). Цей закон Верховна Рада (ВР) України прийняла 1 липня 2010

Законом передбачено підвищення розміру пенсії або щомісячного довічного грошового утримання чи державної соціальної допомоги, яка виплачується замість пенсії, зокрема, колишнім неповнолітнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання - у розмірі 25% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; колишнім малолітнім в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним інвалідами: інвалідам І групи - у розмірі 50% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, ІІ групи, - 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, ІІІ групи, - 30% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, нагородженим орденами і медалями колишнього Союзу РСР за самовіддану працю і бездоганну військову службу в тилу в роки Великої Вітчизняної війни - 15% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; іншим особам - 10% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Згідно закону, до колишнім неповнолітнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання належать особи, яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років (замість 16).

Згідно з прикінцевими положеннями цього закону він набирає чинності з дня його опублікування, а Кабінету міністрів України було доручено у тримісячний термін з дня набрання чинності даного закону привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом.
На виконання прийнятого закону Кабінетом міністрів України і було прийнято постанову № 976.

При цьому необхідно відзначити, що жертви нацистських переслідувань як отримували підвищення до пенсії до прийняття зазначеної постанови Кабінету міністрів, так і будуть отримувати їх надалі відповідно до норм закону України «Про жертви нацистських переслідувань» з внесеними до нього змінами. Таким чином, як повідомила сьогодні прес-служба Мінфіну, скорочення пенсійних підвищень, про які повідомлялося в пресі, не відбулося, оскільки норми закону мають вищу юридичну силу, ніж постанова Кабінету міністрів.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!