Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Депутати шукають привід для свята
 
13-11-2010, 21:54  Суспільство

Депутати шукають привід для свята

 
Голова комітету Верховної ради з питань культури і духовності Володимир Яворівський (БЮТ) зареєстрував законопроект про внесення змін до ст. 73 Кодексу законів працю. Пан Яворівський пропонує встановити 14 жовтня (Покрова Пресвятої Богородиці) святом - Днем українського війська, виключивши із списку святкових днів 2 травня.

0



Володимир Яворівський пояснив, що Покров Божої матері у всі часи був хранителем українського війська: «Це свято споконвічно наше. Далеко не всі християни відзначають його, проте українці завжди особливо шанували цей день. Запорізькі козаки ставилися до Богородиці як до своєї покровительки. Покров вважається днем заснування Української повстанської армії, тому День українського війська потрібно святкувати саме 14 жовтня. Це логічне продовження вікової традиції ».

Пан Яворівський також зареєстрував проект постанови про пам'ятні дати та ювілеї, які планується відзначити у 2011 році. У перелік пам'ятних дат він запропонував, зокрема, включити 360-у річницю битви війська Богдана Хмельницького під Берестечком, 100-річчя з дня заснування скаутської організації «Пласт», 70-річчя з дня початку Великої вітчизняної війни та розстрілів у Бабиному Яру, 25 -у річницю аварії на ЧАЕС, 20-у річницю незалежності України та всеукраїнського референдуму про підтвердження незалежності нашої держави.
Алеся Донець

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!