Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сміття України удостоїлося уваги
 
28-11-2010, 21:33  Суспільство

Сміття України удостоїлося уваги

 


На ліквідацію сміття піде 5 млрд грн


0



Підписання угоди з ЄБРР та Світовим банком (СБ) про надання Україні інвестицій у розмірі 5 млрд. грн на будівництво 10 сміттєпереробних заводів передбачається протягом півроку. Про це заявив заступник міністра з питань житлово-комунального господарства (ЖКГ) Віталій Шаповаленко.

«Ні, договори поки не укладені, а сума (інвестицій), близько 5 млрд. грн », - сказав Шаповаленко. На запитання ж про те, коли планується підписання відповідних договорів, він відповів: «Я думаю в найближчі півроку. Принаймні, всі організаційні і технічні питання повинні вирішити ».

За словами Шаповаленко, відповідно до програми реалізації Національних проектів, мова йде про будівництво 10 сміттєпереробних заводів, але при цьому переговори ведуться з місцевою владою 14 міст та областей про надання відповідних земельних ділянок. «Ви знаєте, що в нашій країні буває всяке, тому ми беремо з запасом. Вирішили 15-14 міст взяти, щоб у нас не той, так інший завжди був резерв, лава запасних », - сказав він.

Розмір же земельних ділянок які надаються міською владою, за словами заступника міністра, буде визначатися потужністю споруджуваного об'єкта.

Крім того заступник міністра повідомив, що при будівництві заводів на них буде працювати дуже мало людей (близько 30 осіб), «оскільки там абсолютно автоматизований процес».

Для довідки: в даний час тільки в 53 з 600 міст України використовують роздільний збір сміття, і тільки в 7 містах України працюють сортувальні лінії, повідомляє РБК.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!