Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сою в ковбасі допоможе виявити йод
 
30-11-2010, 01:46  Суспільство

Сою в ковбасі допоможе виявити йод

 
Сучасні продукти харчування асоціюються у нас з ерою генномодифікованих продуктів. Незважаючи на те, що мало не на кожній упаковці сьогодні можна прочитати напис «Без ГМО» - часто виробники лише обманюють свого покупця.

Сою в ковбасі допоможе виявити йод



Найпотужнішим джерелом ГМО вважається соя. Вона дешева, а головне - при обробці нагадує консистенцію подрібненого м'яса. За допомогою стабілізаторів та барвників соя перетворюється на апетитну на вигляд докторську ковбаску, яка за ціною не поступається високоякісним ковбасним виробам з натурального м'яса.


Неприємна новина така, що сою додають якщо не все, то у велику частину сосисок, сардельок і молочних ковбас. Але якщо в продуктах одних виробників соя є основою, то в інших - присутня лише у вигляді вкраплень. Як же визначити в домашніх умовах якість докторської ковбаси?


Проведіть простий тест: капніть на шматочок ковбаски трохи йоду. Справа в тому, що соя в ковбасі присутня разом з модифікованим крохмалем, який, як відомо, при взаємодії з йодом набуває синювато-фіолетовий відтінок. Так що, якщо ковбаса посиніла - перед вами продукт низької якості. Продовжуйте шукати ковбасу іншого виробника, поки не виберете для себе найбільш якісний виріб.
За матеріалами woman.delfi.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!