Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Пенсії обкладуть 15%-вим податком
 
11-12-2010, 00:38  Суспільство

Пенсії обкладуть 15%-вим податком

 
Урядовий проект закону про пенсійну реформу врахував вимогу МВФ обкласти пенсії прибутковим податком. Як пише газета «Дело», таке становище, зокрема, міститься в підписаному Україною і МВФ меморандумі. І саме ці положення увійшли до урядового «пенсійного законопроекту».

Пенсії обкладуть 15%-вим податком



Крім збільшення пенсійного віку, МВФ вимагає від українського уряду збільшити стаж, необхідний для отримання мінімальної пенсії, з 20 до 30 років для жінок і з 25 до 35 років - для чоловіків. Також кредитори чекають збільшення мінімальної тривалості страхового стажу для отримання пенсії за віком з 5 до 15 років.

Передбачається, що буде скорочено на 50% розмір пенсій працюючих пенсіонерів. У цілому пенсії працюючих пенсіонерів планується обмежити на рівні 4 прожиткових мінімумів.

Крім того, в 2011 році очікується призупинення виплат дострокових пенсій до досягнення пенсійного віку. Це торкнеться в першу чергу військовослужбовців, які раніше могли отримувати пенсію після 20 років вислуги. Щоправда, ці обмеження не торкнуться тих, хто вже пішов на заслужений відпочинок. Можуть бути також заморожені спеціальні пенсії та спецдоплати до пенсій.

Значної економії уряд збирається домогтися за допомогою скасування підвищення пенсії на 1% за кожен рік трудового стажу, який перевищує 20 років для жінок і 25 - для чоловіків. Ще більше планують зберегти держбюджету за допомогою зменшення коефіцієнта страхового стажу з 1,35% до 1,2%, а для нових пенсіонерів застосують коефіцієнт 1%. За приблизними розрахунками, всі ці заходи в сумі можуть дозволити зменшити дефіцит бюджету на 9,5 млрд грн.

Нагадаємо, що сьогодні законопроект про перший етап пенсійної реформи має надійти до Верховної Ради.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!