Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи чекати програму утилізації старих автомобілів у наступному році
 
20-12-2010, 01:02  Суспільство

Чи чекати програму утилізації старих автомобілів у наступному році

 
Програма утилізації старих автомобілів, про яку активно говорили ще в березні-квітні, схоже, відкладається мінімум на один рік. В опублікованому проекті бюджету коштів на оплату старих автомобілів, які громадяни добровільно здавали б на утилізацію, не передбачено.

0



Нагадаємо, що на початку поточного року програма утилізації активно обговорювалася, і навіть був запропонований її основний варіант. Так, планувалося, що всі машини віком понад 10 років можуть бути здані в утилізацію в обмін на грошову компенсацію, яка могла бути витрачена на покупку нового автомобіля.

За машину з об'ємом до 1500 см3 збиралися давати 10 тис. гривень, за машини з об'ємом від 1,6 до 3 літрів - 12,5 тис. гривень, а за автомобілі з об'ємом двигуна від 3 літрів - сертифікат на 15 тисяч гривень, які можна було витратити на новеньке авто.

На відміну від російської програми утилізації автомобілів, наш проект передбачав стимулювання автолюбителів пересідати з більш «об'ємних» машин на економічні. Для цього був передбачений додатковий бонус у розмірі 5 тис. грн., якщо при утилізації істотно знижувався обсяг двигуна. За розрахунками фахівців, програма дала б змогу замінити мінімум 400 тисяч старих машин.

Але поки що цій програмі не судилося втілитися в життя і утилізувати нашій країні залишається ракетне паливо, міжконтинентальні ракети і іншу зброю. Хоча і ця утилізація буде відбуватися в основному за рахунок міжнародної допомоги.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!