Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » До житомирських міліціонерів підбираються "чистки" і скорочення?
 
22-12-2010, 22:27  Суспільство

До житомирських міліціонерів підбираються "чистки" і скорочення?

 
В органах внутрішніх справ гряде велике скорочення - з 296 тис. осіб до 200 тис.

До житомирських  міліціонерів підбираються "чистки" і скорочення?



Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фарінник. Нагадаємо, скорочення чиновників в Україні проходить у рамках затвердженої президентом адмінреформи. У міліції вважають, що таким чином зможуть зробити роботу міліції більш ефективною - адже зекономлені кошти пустять на технічне оснащення правоохоронців і збільшення зарплат співробітникам, що залишилися, що, як вірять в МВС, дозволить їм більш сумлінно виконувати свої обов'язки і менше брати хабарі. Зараз середня зарплата міліціонера становить 2-2,5 тис. грн. А дільничний одержує і зовсім 1,7 тис. грн.

За словами Фарінника, скорочення торкнуться апарату управління міністерства: «Дуже багато керівних структур, які дублюють роботу міліції на місцях, - говорить Фарінник. - Міжрегіональні, додаткові структури в центральному апараті, що займаються проведенням спецоперацій. Тому, в першу чергу, підуть непотрібні начальники. Також у центральному апараті залишаться тільки ті слідчі підрозділи, які розслідують резонансні злочини ».

Апаратників - НА ВУЛИЦЮ. Апарат управління повинен становити 15% від загального штату органу. Щоправда, наскільки підніметься зарплата співробітників, що залишилися, поки невідомо.

Радник міністра внутрішніх справ Костянтин Стогній каже, що працівників міліції «на землі» (тобто тих, хто безпосередньо працює з людьми, ловить злочинців) скорочення не торкнеться: «Присутності міліції на вулицях, навпаки, недостатньо - ППС, співробітників ДАІ. А от центральний апарат перевантажений. У нас приблизно однакова кількість співробітників, які займаються боротьбою зі злочинністю, і тих, які виконують керівні функції. Цінні кадри з центрального апарату будуть переведені в підрозділи, які безпосередньо займаються охороною громадського порядку і боротьбою зі злочинністю. Звичайно ж, разом з начальниками підуть і клерки центрального апарату ».

ЛІТР У ДЕНЬ. Нагадаємо, у бюджеті на 2011 рік також закладено збільшення фінансування МВС на 1,75 млрд гривень до 13,5 млрд. «Наша мета - не допустити, щоб міліціонери виконували обов'язки за рахунок своїх грошей, - пояснює Стогній. - Наприклад, заправляли службові машини за свій рахунок. У нас зараз на 1 автомобіль - 1 літр бензину на добу ».

НА ЗЕМЛІ. Міліціонери в областях про скорочення поки до ладу нічого не знають: «Тільки чули, що працюючих « на землі »це не торкнеться», - говорить нам дільничний з Київської області. Прийдешня пенсійна реформа правоохоронців налякала міліціонерів більше: «У нас 8 чоловік через неї на пенсію вийшли», - говорить один зі співробітників. До речі, переживає з цього приводу і керівництво МВС. Той же Фарінник зазначив, що пенсійна реформа призведе до відтоку професіоналів з органів внутрішніх справ: «Люди хочуть отримати вихідну допомогу, яка сьогодні складає 60-100 тис. грн., а обмеження, які будуть, дадуть можливість отримати лише 30 тис. грн. ».

«ЩОБ НЕ БОЯЛИСЯ КРАДІЖОК»

Реформа торкнеться і вузів, де готують кадри для МВС. За словами заступника міністра Фарінника, в університетах буде скорочено кількість факультетів, що готують слідчих: «Факультетів у нас 10. Один факультет щорічно готує по 50-60 слідчих, і від кількості страждає якість, - говорить він. - Ми залишимо по одному в харківській Національної юракадемії імені Ярослава Мудрого, столичній Академії МВС України, львівському та одеському університетах внутрішніх справ. І набирати в них будуть тільки тих, хто вже пройде службу у внутрішніх військах. Таким чином сподіваємося виховувати більш кваліфікованих. Ми хочемо, щоб люди, виходячи на вулицю, не боялися, що у них вкрадуть сумку ».
За матеріалами: fakty.ua


Фариннимк каже за своє - за слідство.
Так, ВУЗів забагато і це ясно було ще 10 років назад.
А от вихідна допомога 60-100 тис - для тих самих, що "на землі" - то щось з області фантастики
І врешті решт, чисельність в 296 тис людей - це МВС, а не міліція, годі підмішувати поняття, а потім оперувати кривими цифрами з метою протаскування якихось проектів.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!