Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Скільки годин має спати людина, щоб добре виглядати?
 
27-12-2010, 09:31  Суспільство

Скільки годин має спати людина, щоб добре виглядати?

 
Ми не можемо уявити собі сон без м'якої подушки, але був час, коли це вважалося вишуканою розкішшю.

Скільки годин має спати людина, щоб добре виглядати?



Початкова ідея подушки була в тому, щоб підтримувати знатним пані зачіску, так вважали в Давньому Єгипті. Але в Греції з'явилися перші м'які подушки, які підкреслювали комфорт і розкіш спальні. На Стародавньому Сході подушки користувалися найбільшою популярністю. У вітальнях султанів на софах лежали розписні подушки з китицями і бахромою. На Русі вишиті подушки завжди були частиною дівочого приданого. Бідняки набивали подушки сіном і кінським волосом, а пухові і пір'яні подушки були лише в панських будинках.

Тепер є величезний вибір подушок, але все одно люди шукають щось новеньке, що може прикрасити інтер'єр спальні і зробити сон ще солодшим.

Подушки з гречаного лушпиння - новинка, про користь якої хочуть знати по максимуму. І що це, мода на новий товар або раціональне рішення в боротьбі за власне здоров'я?

Яка вона - ідеальна подушка

Подушка є в кожному будинку, але у кожного вона різної форми, наповнена різними матеріалами. А якою подушка повинна бути в ідеалі?
Висота подушки повинна бути зручною саме для вас заповнювати западину між вашим потилицею і лопатками. Стандартні розміри подушок такі: довжина від 40 до 80 см, ширина від 30 до 50 см.
Подушка не повинна бути пуховою. Неправильно, якщо подушка звисає з ліжка. І вона повинна бути наповнена натуральними матеріалами, а не синтепоном.

Тканина, використовувана для чохла подушок, повинна бути дуже щільного плетіння, яке не дозволить наповнювачу вибиватися назовні. При цьому вона повинна бути легкою і дихаючої, так як дуже щільна, піддана спеціальному просоченню тканина стає практично повітронепроникною.

Шви на подушці повинні бути міцними, інакше нитки можуть розірватися. Не повинно бути дрібних дірочок або великих проколів від голки. При покупці подушки потягніть шви, щоб перевірити їх міцність і еластичність.

Щоб добре відпочити, ваш хребет не повинен бути викривлений, тому, подушка не повинна бути неправильної форми - або величезного розміру або дуже маленького.
Новаторство - подушки з гречаним лушпинням. Чи дійсно від них суттєва користь для організму?

Про користь гречки
Гречка - це круп'яна культура, і основний продукт, що виробляється з гречки, - гречана крупа, що має високі смакові і дієтичні властивості. Корисне також лушпиння, яким набивають лікувальні подушки, що допомагають при безсонні.

Про гречане лушпиння
По-перше, гречане лушпиння володіє ортопедичними властивостями, воно є традиційним наповнювачем для подушок в Японії, де вважається, що подушки позбавляють від головного болю. Гречане лушпиння відрізняється високою міцністю і легкістю. Коли ви лягаєте на таку подушку, вона повторює контури голови і шиї, будучи в той же час міцною і надійною опорою для хребта.

Ортопедичні подушки
Вона підтримує хребет у правильному положенні і знижує м'язову напругу, знімає біль в шиї і спині, робить сон більш глибоким і спокійним.

З приводу ортопедичних подушок немає єдиної думки щодо їх використання. Одні лікарі вважають, що ортопедичні подушки краще підходять не для нічного сну, а для нетривалого відпочинку або читання, оскільки вони - дуже жорсткі, не можуть змінювати форму, а високий і твердий бортик може стати причиною болів в шиї.

Інші лікарі стверджують, що ортопедичні подушки відмінно підтримують голову під час сну і знижують навантаження на шию, тому особливо рекомендовані тим, у кого є проблеми з хребтом, особливо шийним відділом.

Ортопедичні подушки мають спеціальну конструкцію, яка компенсує вертикальний тиск на хребет, забезпечуючи міцну і в той же час м'яку підтримку по всій довжині шиї. Вони мають ефект незначного розтягування, що дозволяє відпочивати шийним м'язам. Форма подушки повторює лінію шиї і лопаток, що дозволяє підтримати їх усією поверхнею.

Перед покупкою нової подушки бажано порадитися з лікарем, який, враховуючи індивідуальні особливості вашого організму порадить, як часто її використовувати.

Чим особлива подушка з гречаного лушпиння?

Подушки з наповнювачем з лушпиння гречки потрібні тим, хто думає про своє здоров'я. Гречане лушпиння відрізняється високою міцністю і легкістю.

Відомо, що наповнювач такої подушки дає тілу ефект ніжного точкового масажу. Основні переваги подушок з гречаного лушпиння - вони виправляють деформацію хребта у вигляді сколіозу та остеохондрозу і мають здатність зберігати форму при відсутності зовнішнього впливу.
Завдяки цій якості подушок з наповнювачем з гречаного лушпиння, ви зможете позбутися хронічного головного болю. Ця жорстка подушка лікує атеросклероз мозкових судин.

Легке і міцне гречане лушпиння вільно пересипається усередині подушки, повторюючи контури вашої голови. Потім частинки гречаного лушпиння зачіпляються одна за одну, завдяки своїй будові, забезпечуючи міцну, але м'яку опору для голови і шиї.

Подушка з гречаного лушпиння матиме запах перший час, але цей запах за два тижні зникне.
Ці подушки практичні: вони жорсткі, легкі і достатньо пружні, вони добре пропускають повітря, мають гарну термоізоляцією.

Часто в подушки з гречаного лушпиння кладуть натуральні наповнювачі, лаванду, м'яту, звіробій, мелісу, які допомагають вилікувати безсоння.

Якщо у вас є порушення опорно-рухового апарату, то подушки з наповнювачем з гречаного лушпиння допоможуть вам позбавитися від болю.

На відміну від традиційних подушок з натурального або синтетичного пуху, подушка з гречки рівномірно підтримує голову протягом всієї ночі, забезпечуючи масажуючий ефект.

Подушка відрізняється прекрасною пружністю і при використанні утворює природний валик, який врятує ваш хребет від деформацій, неминучих при використанні інших, м'якших подушок. Повітря вільно циркулює усередині подушки з гречаним лушпинням. Голова не перегрівається і не потіє.

Робимо самостійно подушку з гречаного лушпиння?

Купіть гречане лушпиння або в аптеці або на ринку, де продають зерно. Провійте його через сито.

1. Виберіть тканину з натурального матеріалу;
2. Визначте розмір подушки.
3. Накресліть на тканині два квадрати такого розміру.
4. Зробіть припуск на шов 1, 5 см з кожного краю.
5. Виріжте деталі.
6. Зшийте деталі вручну, залишивши отвір, а потім прошийте на машинці, знявши після ручний шов.
7. Виверніть деталь через отвір, набийте гречаним лушпинням і зашийте отвір вручну.
Можна прикрасити подушку бісером і кольоровими намистинами

Догляд за подушкою з гречаного лушпиння

Не варто самостійно чистити подушку з наповнювачем з лушпиння гречки. Віддайте подушку в хімчистку, де одночасно її продезінфікують.

Обов'язково регулярно провітрюйте подушку і можна почистити пилососом через напірник.

Гречана подушка може служити максимум 3 роки, потім гречане лушпиння перетворюється на пил.

Нехай ваш сон буде здоровим!

За матеріалами terrawoman.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!