Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У лютому знову почнуться протести на Майдані через Податковий кодекс
 
21-01-2011, 22:08  Суспільство

У лютому знову почнуться протести на Майдані через Податковий кодекс

 
З наступного місяця розпочнуться нові акції протесту підприємців на Майдані. Про це йдеться в заяві Координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу в Україні.

У лютому знову почнуться протести на Майдані через Податковий кодекс


Зокрема в заяві сказано, що «органи влади, на жаль, не стали на шлях конструктивного діалогу з підприємцями. Натомість, у Києві і в регіонах тривають і посилюються немотивовані та масові перевірки, виклики на допити, конфіскації власності та інші репресивні дії стосовно учасників "Податкового Майдану".

На наші численні звернення з боку органів державної влади відсутня будь-яка реакція. Нинішні керманичі схоже нас чують тільки тоді, коли бачать у нас силу. Увівши в оману частину підприємців обіцянками та імітацією вето на Податковий кодекс, чиновники вирішили, що нас можна тепер поодинці знищувати і залякувати ».

Виходячи з тексту Координаційної ради планується проведення переговорів з іншими реальними учасниками Майдану-2 і створення єдиного легітимного органу координації масових акцій протесту в Україну з метою відновлення безстрокової акції протесту підприємців України з 1 лютого.
Але виникає кілька запитань.

По-перше. Наскільки можливі масові акції протесту дрібних підприємців, коли у законодавчій сфері не відбувається прийняття нововведень, які безпосередньо стосуються вітчизняного бізнесу. Відповідно є сумніви в тому, що на Майдан прийде велика кількість людей. Також неясно наскільки відгукнуться на нову акцію протесту інші організатори «Майдану-2», адже в цілому в попередніх мітингах брали участь до 100 організацій підприємців.

По-друге. Також незрозумілий формат «франшизи» та ідеологія виступів проти дій влади. Якщо в листопаді була досить чітка мета - накладення вето на Податковий кодекс. То тепер незрозуміло - за що повинні стояти підприємці? За громадську і політичну справедливість? Так це доля опозиції - організовувати акції протесту з політичними вимогами.
За справедливість при економічних перевірках і чесну роботу податкових органів? Не зовсім зрозуміло, завдяки яким з основоположними документами ця «справедливість» настане, адже нещодавно прийнятий новий Податковий кодекс.

По-третє. Знаходиться під питанням участь політичних сил у акції. Якщо запросити опозиційних політиків, то цей мітинг відразу стане політично заангажованим і, відповідно, всі умови, висунуті на протестах владою, будуть ігноруватися, як "антидержавні". А якщо не запрошувати, то можливий варіант виразу «провінційного невдоволення», коли кілька сотень людей помітингували і ... розійшлися.

Тому вже зараз можна сказати, що організаторам нового «Майдану підприємців» доведеться зіткнутися часом з нерозв'язними суперечностями. Окрилені успіхом листопадових виступів у центрі Києві деякі «свідомі громадяни» намагаються відтворити ту ж атмосферу громадського протесту, але «формула успіху» масових протестів в Україні полягає в їх несподіванці, активній участі великої кількості громадян і ... не готовністю влади до гучних проявів невдоволення серед українців .
Можна майже з упевненістю сказати, що Партія Регіонів врахувала минулі помилки, коли допустила проведення «Податкового Майдану». І нехай тоді підприємці намагалися по можливості дистанціюватися від опозиційних політиків, але абсолютно очевидно, що в будь-яких акціях протесту влада буде ЗАВЖДИ шукати політичне підґрунтя.

З однієї простої формулюванні, яка, як хмара накрила «умы властьдержащих», - НІЩО не повинно перешкодити їм «царювати» далі.

Можна, звичайно, назвати це "дитячою хворобою" того абсолюту влади, яку зараз має ПР. Або, що гірше, можна назвати свідомо продуманою стратегією управління країною.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!