Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Українці думають не про народження дітей, а про те, як вижити
 
24-01-2011, 12:47  Суспільство

Українці думають не про народження дітей, а про те, як вижити

 
Українці більше не вірять у здатність влади вивести країну з кризи, стабілізувати економічну ситуацію і поліпшити якість життя українців. Так голова парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська прокоментувала статистичні дані про те, що протягом 2010 року вперше з 2005 року в Україні зафіксовано падіння народжуваності.

Українці думають не про народження дітей, а про те, як вижити



Як повідомили в прес-службі парламентського комітету, на думку народного депутата, народжуваність в країні падає у зв'язку з тим, що молоді люди не впевнені в завтрашньому дні, не знають, чи буде у них робота, стабільна зарплата, чи зможуть вони забезпечити нормальне життя для себе і своїх дітей. «Галопуюче зростання цін на комунальні тарифи і продукти харчування, загальна економічна нестабільність вводять людей в стан розгубленості і депресії. Багато молодих людей думають не про те, щоб народити дітей, а про те, як вижити », - заявила Королевська та зазначила, що в порівнянні з 2009 роком знизилася впевненість населення у своїй зайнятості. За даними соціологічних досліджень, майже половина українців не впевнені у своєму працевлаштуванні в 2011 році. У зв'язку з цим, вважає депутат, тенденція з погіршенням народжуваності буде посилюватися. «Погіршення економічного стану завжди супроводжується такими явищами - варто лише глянути на статистику 90-х. Якщо уряд найближчим часом не прийме кардинальних заходів, за один рік ми втратимо те, що було досягнуто за минулі п'ять років », - сказала Королевська.

Для того, щоб зупинити тенденцію скорочення населення України, переконана депутат, - українці повинні повірити у своє майбутнє. Держава повинна пред'явити громадянам чіткі кроки з відновлення економічного потенціалу та боротьбі з бідністю. Також, на думку Королевської, необхідні регіональні програми стимулювання народжуваності. «Ми маємо напрацювання у цій сфері в рамках програми« Конкурентна Україна » і будемо представляти їх у Верховній Раді», - зазначила депутат.

Джерело: УНІАН

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!