Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Шоколадні фабрики обманюють ласунів
 
3-02-2011, 21:58  Суспільство

Шоколадні фабрики обманюють ласунів

 
Британські любителі солодкого обурені - вони виявили підступний і віроломний обман з боку найбільших європейських виробників плиток шоколаду і настільки популярних у ласунів усього світу шоколадних батончиків. Тихо, без зайвого шуму і оголошення з боку компаній-виробників найбільш популярні шоколадні плитки і батончики стали легше на кілька грамів.

0



Зрозуміло, при цьому їх ціна залишилася колишньою. Таке «полегшання», швидше за все, буде сприйнято з задоволенням медиками і батьками, однак, подібні кроки компаній продиктовані зовсім не боротьбою з ожирінням і діабетом, а елементарною жагою наживи.

Ласуни Сполученого Королівства сповнені гніву - один з британських таблоїдів опублікував таблицю, в якій вказана вага самих популярних серед населення шоколадних виробів всього кілька місяців тому і зараз.

Так, такий улюблений трикутний шоколад Toblerone став коротший на один «трикутничок», плитка шоколаду Cadbury Dairy Milk зменшилася відразу на дві смужки шоколаду, а знамениті батончики Mars і Snickers просто стали легше на 4,5 грама.

Своєрідний рекорд встановили виробники шоколадних плиток Maltesers: їхній виріб втратив у вазі відразу 20 грамів.

При цьому жодна компанія не повідомляла про прийдешні зміни, і, звичайно ж, ціна виробів залишилася колишньою.

Товариство захисту прав споживачів Споживчі Focus вже виступило з різкою заявою, яка засуджує «підпільні» дії виробників шоколаду, в яких при бажанні можна угледіти всі ознаки монопольної змови.

Одна лише компанія Cadbury відгукнулася на критику подібних дій, опублікувавши прес-реліз, в якому говориться, що захід - вимушений, він викликаний подорожчанням сировини, перш за все, какао-бобів.
За матеріалами health-ua.org

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!