Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Скасування соціальних пільг торкнеться майже 30 млн українців-профспілки
 
3-02-2011, 22:09  Суспільство

Скасування соціальних пільг торкнеться майже 30 млн українців-профспілки

 
Про це йдеться в повідомленні Національного форуму профспілок України (НФПУ), переданому агентству УНІАН.

Скасування соціальних пільг торкнеться майже 30 млн українців-профспілки



Зокрема, як зазначив голова НФПУ Мирослав Якібчук, коментуючи зареєстрований у парламенті проект закону "Про гарантії виконання рішень суду" (від 14 січня ц.р.), скасування соціальних пільг зачепить 6 найбільш уразливих соцгруп - ветеранів праці (приблизно 4600 тисяч . українців), ветеранів війни (2,8 млн.), інвалідів (2,6 млн.), «чорнобильців» (1,9 млн)., дітей війни (6,1 млн). та пенсіонерів, які мають право на пільговий проїзд (10,5 млн) .. «Це приблизно 28500 тисяч, тобто 62,2% населення України.», - підрахував М. Якібчук.

За його словами, даний документ є антиконституційним, оскільки в результаті його прийняття буде порушена норма про те, що «конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані», а «при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод ».

Прийняття даного закону, на думку голови НФПУ, буде сприяти корупції, маніпуляцій електоратом перед виборами і посилення соціальної напруги. Яке було під київською мерією, де профспілки і кияни протестували проти політики Черновецького .

НФПУ пропонує відмінити розгляд проекту закону «Про гарантії держави щодо виконання рішень суду», а також не допустити ручного призначення розміру соціальних пільг.


За матеріалами УНІАН

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!