Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що нам робити з горами сміття?
 
5-02-2011, 10:07  Суспільство

Що нам робити з горами сміття?

 
У п'яти містах Житомирської області - Житомирі, Новоград-Волинському, Коростені, Коростишеві та Малині - склалася критична ситуація з утилізацією твердих побутових відходів

'Що



Про це губернатор області Сергій Рижук заявив на нараді в облдержадміністрації.

За його словами, в даний момент в Україні вже накопичено 26 млрд. тон відходів, у тому числі 12 млн. тон - у Житомирській області. У цілому в регіоні налічується 483 полігони твердих побутових відходів і смітників загальною площею 430 га. Із них 83 не відповідають санітарним нормам. Крім того, щорічно в області створюється додатково 400 несанкціонованих звалищ.

Разом з тим Рижук повідомив, що в Коростені міжнародний консорціум «Проектно-будівельна компанія «Україна-Австрія» планує побудувати сміттєпереробний завод. На нараді зазначалося, що будівництво заводу пов'язане з необхідністю вирішити в Коростені зокрема і в області в цілому існуючу проблему утилізації твердих побутових відходів. Точну суму інвестицій у цей проект поки не повідомили, також як і терміни здачі заводу в експлуатацію. Однак на нараді зазначалося, що в Коростені вже вирішено питання про виділення 13 га землі під будівництво заводу, виготовляється акт на землю.

За результатами наради прийнято рішення доручити мерам Бердичева, Малина, Новоград-Волинського та Овруча вирішити питання про виділення земель під сучасні сміттєпереробні заводи.

Влада регіону також розглянуть питання про виділення земель під будівництво таких заводів на території Житомирського, Любарського, Чуднівського, Ружинского і Малинського районів.

За матеріалами УНІАН

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!