Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Антимонопольний комітет радить жителям Житомира повертати гроші за квартплату через суд.
 
5-02-2011, 12:18  Суспільство

Антимонопольний комітет радить жителям Житомира повертати гроші за квартплату через суд.

 
У Житомирі господарський суд скасував тарифи на комунальні послуги, за якими впродовж двох років платили люди. Антимонопольний комітет назвав ці тарифи економічно невиправданими і радить житомирянам звертатися за компенсацією до суду

0



Щоправда, в рішенні суду нічого не сказано про компенсацію коштів, які житомиряни переплатили. За логікою, якщо тарифи 2008-2010 років скасовано, то весь цей період діяли тарифи 2007 року.

На думку Антимонопольного комітету, влада повинна зобов'язати комунальників провести перерахунок, але в міськраді робити цього не збираються. Кажуть, що хоч жителі і платили більше, але ці гроші не покривали всіх витрат. Непорозуміння виникло через складну процедуру нарахування тарифів. Протягом двох років ціни на квартплату не піднімали, тому комунальники понесли збитки:

- Ми всі чудово розуміємо, що навіть у той час, коли приймалися тарифи, а також на той час, коли ми зараз прийняли тарифи, у грудні 2010 року, вони покривали собівартість лише на 85%, - говорить Микола Боровець, заступник мера Житомира.

Але в антимонопольному комітеті житомирянам радять звертатися до ЖЕКів, з вимогою провести перерахунок. В іншому випадку збирати квитанції і йти до суду за відшкодуванням збитків.

- Якщо людиною буде доведено, що їй справді завдано шкоду, то суд приймає рішення у відшкодуванні збитків у подвійному розмірі. - Пояснює Олександр Безсмертний, голова Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. - Розумієте, кошти ніхто повертати не буде, а йдеться про те, що якщо людина справно платила, то переплата повинна бути переведена на майбутні періоди. Якщо вона не платила, то і заборгованість на певну суму буде зменшено.
За попередніми підрахунками «Першого» власники квартир можуть претендувати на повернення від 500 до 1400 гривень. Все залежить від площі, стану і віку будинку.


Оксана Трокоз
За матеріалами: "Перший"


Если антимонопольный комитет признал, что тарифы были завышены, почему каждый отдельно должен обращаться в суд? Надо обязать КВРЖЕПы абсолютно всем делать перерасчет. Это их проблемы, что не покрываются их расходы. Мой семейный бюджет тоже не перекрывает все мои нужды. Но это никого не волнует, это мои проблемы и я выкручмваюсь сама, без помощи КВРЖЕПов.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!