Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » РОБОТА - ДОБРЕ, АЛЕ ПЕНСІЯ - КРАЩЕ
 
5-02-2011, 12:26  Суспільство

РОБОТА - ДОБРЕ, АЛЕ ПЕНСІЯ - КРАЩЕ

 
Вчені підтвердили, що вихід на пенсію зберігає здоров'я

РОБОТА - ДОБРЕ, АЛЕ ПЕНСІЯ - КРАЩЕ



Учені з Швеції підтвердили: улюблена робота - це, звичайно, добре, але пенсія - не найгірша їй альтернатива. У людей похилого віку, що вийшли на пенсію, знижується рівень депресії і втоми.

Дослідники проаналізували дані про 13 900 пенсіонерів з Франції, за якими вони спостерігали протягом семи років до пенсії, і семи років після виходу на спокій. Більшість людей йдуть на пенсію у віці 53-57 років (72%). Після 64 років жоден з учасників дослідження не працював.

За рік до виходу на пенсію 25% людей страждали від депресій, а у 7% з них було одне з наступних захворювань: діабет, хвороба серця, хвороба легенів або інсульт. Після завершення кар'єри фізична і психічна втома помітно знижувалася, так само, як і рівень депресій. Що стосується хронічних захворювань, їхній рівень не знизився, і навіть навпаки, з віком почав підвищуватися, як і очікувалося.

«Якщо робота приносить літнім працівникам втому, позбавитися від неї можна, лише усунувши причину проблеми. До того ж, пенсія дозволяє багатьом людям займатися іншими цікавими для них речами і більше рухатися », - вважають дослідники.

Саме втома, на їхню думку, є причиною раннього виходу на пенсію і зниження продуктивності. У зв'язку з цим роботодавцям рекомендують переглянути умови праці та медичне обслуговування своїх працівників, щоб більша кількість людей могла ефективно працювати без проблем зі здоров'ям.

За матеріалами profinews

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!