Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » За рік авіакомпанії втратили 25 мільйонів валіз
 
6-02-2011, 22:20  Суспільство

За рік авіакомпанії втратили 25 мільйонів валіз

 
З 25 млн. втрачених авіакомпаніями валіз 850 тисяч зникли безповоротно.

За рік авіакомпанії втратили 25 мільйонів валіз



Згідно з правилами Євросоюзу, максимальна сума компенсації за втрачений багаж складе 1134 євро.

Статистика по кількості втраченого багажу хоч і невтішна для пасажирів, але за останні два роки спостерігалося зниження числа втрачених речей. Відповідно до щорічного звіту багажу Доповідь міжнародної компанії SITA, що займається інформаційними і телекомунікаційними рішеннями для авіатранспортної галузі, в 2009 році в світі було втрачено близько 25 млн. валіз і сумок.

З них 850 тис. валіз «канули в Лету», їх так і не змогли знайти. Всього за цей період літаками скористалося 2200 млн чоловік зі всього світу. Повернення зниклого багажу пасажирам обійшлося авіакомпаніям в 2,5 млрд доларів. При цьому момента отримання багажу пасажирам доводилося чекати в середньому до двох діб.

Згідно зі статистикою, найчастіше багаж втрачається з наступних причин: на першому місці пересадка з одного літака в інший (52% випадків), на другому - помилка працівників аеропорту , які не завантажили багаж в літак (16%), на третьому - помилка в авіаквитку або неуважність пасажирів, що беруть не свій чемодан. В 7% втрата пояснюється помилковою відвантаженням або навантаженням, в 6% випадків у втраті винна митниця, у 3% - невірні ярлики, що співробітники аеропорту наклеюють на багаж.

Але якщо аеропортові служби не поспішають шукати вашу валізу, потрібно йти до представництва авіакомпанії. І все те, що обіцяють вам працівники аеропорту та авіакомпанії, вимагати від них краще в письмовому вигляді. Це потім стане доказом того, що ви зверталися до компетентних служб.

Якщо валіза не знайшлася у день прильоту, але авіакомпанія з'ясувала, що вона помилково полетіла в інше місто, то перевізник зобов'язаний доставити знайдену валізу за тією адресою, яку вкаже пасажир.

А компенсація за втрату багажу обмежена. У країнах, що приєдналися до Монреальської угоди (тобто для більшості міжнародних авіаперевізників), у пасажира є право на компенсацію шкоди, пошкодження, втрати або затримки багажу в максимальному розмірі 1134 євро. Якщо авіакомпанія не приєдналася до Монреальської угоди, в такому випадку можна розраховувати на 19 євро за 1 кг багажу. Таким чином, компенсація не залежить від цінності втрачених речей. Компенсація може бути більше тільки в тому випадку, якщо пасажир напише заяву про цінність багажу, що буде коштувати йому додаткових грошей.

За матеріалами «Дело».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!