Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирянам обіцяють не підвищувати вартість проїзних на трамваї і тролейбуси
 
21-02-2011, 13:58  Суспільство

Житомирянам обіцяють не підвищувати вартість проїзних на трамваї і тролейбуси

 
Учасники громадських слухань на тему подорожчання проїзду в житомирських трамваях і тролейбусах у Житомирі зійшлися на думці, що підвищення цін на проїзні квитки в міському електротранспорті не вигідно ні населенню, ні ТТУ.

Житомирянам обіцяють не підвищувати вартість проїзних на трамваї і тролейбуси


Начальник відділу збору виручки Житомирського трамвайно-тролейбусного депо Ліна Симашко пояснила, що якщо на даний момент щомісячно набувають проїзні квитки лише 8-10% пасажирів, у тому числі учні та студенти, то за умови такого істотного їх подорожчання (з 120 до 180 гривень на один вид транспорту) бажаючих їх купувати буде значно менше.

«До нас вже зверталися колективи житомирського водоканалу, теплокомуненерго, територіального центру по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян з проханням не підвищувати вартість проїзних, - сказала Симашко. - Наприклад, тільки територіальний центр закуповує для своїх працівників кілька сотень проїзних квитків. Буде економічно вигідніше для підприємства, так і для людей, якщо ми залишимо ціну на проїзні на колишньому рівні. Це навіть не стільки збільшить кількість куплених проїзних, скільки дозволить зберегти цю кількість ».

Нагадаємо, згідно з проектом рішення виконкому Житомирської міськради, ціна проїзних повинна підвищитися (у дужках діюча ціна):

- Для громадян: Трамвай - 180 грн. (із 120 грн.); Тролейбус - 180 грн. (120 грн.); Трамвай-Тролейбус - 195 грн. (130 грн.).

- Для студентів ВНЗ, ПТУ денної форми навчання: Трамвай - 90 грн. (50 грн.); Тролейбус - 90 грн. (50 грн.); Трамвай-Тролейбус - 97,50 грн (55 грн.).

- Для учнів шкіл: Трамвай - 45 грн. (25 грн.), Тролейбус - 45 грн. (25 грн.), Трам.-Трол. - 49 грн. (30 грн.).

Тарифи на проїзд у Житомирі переглядалися востаннє у липні 2009 року.

За словами економіста ТТУ, собівартість проїзду одного пасажира в електротранспорті становить 1,62 грн.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!