Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Магазинам прийшов час переходити до цивілізованої системи торгівлі
 
8-03-2011, 22:46  Суспільство

Магазинам прийшов час переходити до цивілізованої системи торгівлі

 
Системна криза в економіці, про яку так довго і багато говорять, стала вже звичною для нашого суспільства. Тому багато хто вже пристосувався до ведення бізнесу в нових умовах.

0



Тенденцію до цього доводить той факт, що замість закритих магазинів відкриваються інші, зростає кількість заявок на нове обладнання для магазинів, причому це стосується різних сегментів ринку.

Звичайно, не можна говорити про те, що наша країна ось-ось наздожене США і Японію, а громадяни країни будуть кататися в маслі світового капіталізму. Суттєвим негативом стало серйозне підвищення цін на продукти харчування. І це проблема виникла не стільки через світові тенденцій підвищення цін на їжу, скільки через неправильний підхід до системи формування ринку. Згадати хоча б ідіотизм з гречкою - окрім країн колишнього СРСР її мало де споживають, тобто це внутрішній продукт, попит на який міг задовольнити і вітчизняний виробник. Тим не менш, на прилавках гречки немає ні оптом, ні в роздріб, а якщо десь і трапляється - коштує вона невиправдано дорого.

Проте, варто відзначити і позитивні тенденції, які почали виражатися і в способі торгівлі. Все більше відходять на другий план страшненькі пережитки перебудови - ларьки. Їх поступово замінюють затишні та зручні для покупця міні-магазинчики. Незважаючи на те, що вони за розмірами не набагато більше, технологічно вони значно зручніше, оскільки дозволяють розширити асортимент за рахунок наявності холодильників і вітрин, де покупець комфортно може вибрати товар для себе, не питаючи продавця про його наявність. Сучасний споживач вимагає все більше комфорту. А ті, хто це зрозумів, і намагаються задовольнити попит покупця - залишаються у виграші.

Рано чи пізно нам доведеться перейти до цивілізованої системи торгівлі, як це давно зробили в розвинених країнах. Чим раніше власники торгових точок це усвідомлюють - тим краще буде і для них самих ...
За матеріалами zavtra.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!