Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 5 речей, яких потрібно навчити малюка до першого Дня народження
 
18-03-2011, 22:47  Суспільство

5 речей, яких потрібно навчити малюка до першого Дня народження

 
Малюк з захопленням пізнає світ і ... самого себе. Йому цікаво все: і нові іграшки, і що відбувається навколо, і те, що він в змозі зробити без чиєї-небудь допомоги. Останнє завжди викликає у крихти почуття неприхованої гордості. Ще б пак, адже він стільки вміє!

'5


1. Займати себе

Думаєш, лише тобі іноді хочеться побути наодинці з собою? Фахівці впевнені: дитині з самого раннього віку потрібно час від часу грати на самоті. Всього 10-15 хвилин на день. Немовля розгляне всі навколо. Карапуз більш дорослого віку перебере брязкальця, побудує башточки з кубиків. Але залишай крихітку одного лише тоді, коли він спокійно займається своєю справою. Малюк заплакав? Негайно повертайся до кімнати - ти йому потрібна.

2. Спускатися з ліжка

Не варто надмірно оберігати маленького непосиду, активно вивчаючого навколишній простір. На жаль, все передбачити неможливо. Краще навчи його бути обережним. Кроха швидко повзе до краю ліжка, ризикуючи впасти? Не стримуй його, а покажи, як треба спускатися з ньго: спочатку розвернутися попою, потім, звісивши ніжки, стати на підлогу. Пара тренувань - і він засвоїть урок.

3. Кликати маму

Як немовля повідомляє, що йому потрібна мама? Швидше за все кричить чи плаче. Після півроку (коли він навчиться вимовляти прості склади) без цього можна обійтися. Попроси чоловіка під час гри з сином чи донькою покликати тебе: «Мама!» Відразу з'явися. Дитина засвоїть: не обов'язково піднімати крик, щоб досягти бажаного результату.

4. Розуміти значення слова «не можна»

Щоб малюк спокійно реагував на заборони, обмежень не повинно бути занадто багато. Виявляй строгість у ті моменти, коли він прямує до небезпечного об'єкту: розетки, плити, вікна. Що стосується предметів, які ти з якихось причин не хочеш давати маленькому, - просто їх сховай. Якщо без кінця повторювати «не можна», дуже скоро карапуз перестане реагувати на це слово. Або буде сприймати заборону як гру, спершу провокуючи тебе, а потім весело сміючись.

5. Бути ввічливим

Звичайно, навряд чи кому-небудь прийде в голову вимагати від грудничка говорити «здрастуйте», «дякую», «до побачення». Але навчити його махати ручкою «до побачення», коли хтось іде, цілком можливо. У 8-10 місяців дитина здатна не тільки сказати: «Дай», але і кивнути головою на знак подяки. Для успіху початої справи ти сама повинна регулярно приклад показувати. Тобі ще багато що належить додати до нашого списку. І не тільки вчити крихітку чомусь новому, а й самої вчитися, пише tvoymalysh.com.ua.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!