Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Черемша очищає кров
 
25-03-2011, 23:05  Суспільство

Черемша очищає кров

 
Черемша (її ще називають дикою цибулею або ведмежою цибулею) з'являється, як тільки зійде сніг. Молода - вона особливо смачна, трохи солодкувата і приємно пощипує язика. На одному гектарі її може вирости 10 тонн.

Черемша очищає кров


Черемша відмінно зміцнює імунну систему, захищає від вірусів і застуд. Це просто джерело вітаміну С. Ніякі заморські цитруси черемші не конкуренти в цьому плані.

Звичайно, зловживати черемшею не варто. Так можна і виразку шлунка заробити. Рекомендується 15-20 листків на день. Не більше. Це безпечна доза. Інакше може розболітися шлунок. Не виключений головний біль. Якщо у вас проблеми з травною системою, скоротіть дозу вдвічі. 7-10 великих листочків буде достатньо. Також її не варто їсти вагітним жінкам і тим, хто страждає епілепсією.

Як виявилося, черемша не тільки незамінна в сезон грипу. Вона володіє воістину надзвичайними лікувальними властивостями. Вона чудово очищає кров. Це знали ще стародавні римляни. Вони використовували її і як ліки від шкірних хвороб. Вона здатна вилікувати і фурункули, і послабити пігментні плями. Її споживання в їжу затримає випадання волосся.
Також черемша дієва при радикулітах, ударах і невралгічних болях. Її листя заливають горілкою і настоюють добу. Настойкою протирають хворі місця. Це знімає біль.

Черемша стимулює діяльність серця. Вона допомагає навіть при ішемічній хворобі серця. Але знову-таки, надто вже захоплюватися не варто. Все корисно в міру.

До речі, не вся черемша корисна. Ту, що зривають біля доріг, краще не брати. Але як знати, де її збирали? Можна самим з'їздити в ліс і набрати повний кошик. Навесні її дуже багато. Росте вона неймовірно швидко.

Але деякі дачники та городники вирішили самі вирощувати її на своїх ділянках. Для цього вибирають місце, де найчастіше буває тінь. Черемша не дуже любить прямі сонячні промені. Садити краще не насіння, а маленькі цибулини. Насіння швидко втрачає свою придатність. А в іншому черемша невибаглива і відмінно переносить сніжні зими. Ще один плюс посадки черемші в тому, що її специфічний запах відганяє шкідників від саду, пише ecovoice.ru.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!