Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » ЯК ОЧИСТИТИ ВОДУ У ДОМАШНІХ УМОВАХ
 
5-04-2011, 18:05  Суспільство

ЯК ОЧИСТИТИ ВОДУ У ДОМАШНІХ УМОВАХ

 
Як подбати про власне здоров'я за допомогою домашніх засобів очищення води, підкаже експерт

ЯК ОЧИСТИТИ ВОДУ У ДОМАШНІХ УМОВАХ



«Ступінь зношеності поверхневих водозбірників в Україні - понад 60%, а водоочисних станцій - близько 60%», - говорить Олександр Кравченко, завідувач лабораторією фізико-хімічних методів очищення води Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту Київського міського господарства. Він підкреслює, що розподільні системи вітчизняного водопостачання служать споживачам уже більше 50 років. А це означає, що неминучі аварії, втрати води і - що найнебезпечніше - погіршення якості питної води. Сергій Пастушенко, головний державний санітарний лікар Святошинського району міста Києва, розповідає, що, коли санітарна служба бере на аналіз води, яку п'ють городяни, її погана якість майже завжди пояснюється саме поганим станом систем всередині будинків. Кому, як не нам самим, потрібно брати здоров'я у власні руки? Не довіряти ж фальсифікаторам, які часто очищають навіть горілку з допомогою жіночих колготок. Та й кип'ячена вода, якій віддають перевагу багато українців, може нашкодити здоров'ю.

Тому варто прислухатися до порад фахівців.

Відстояти!

Навіщо відстоювати воду і що це дасть? Справа в тому, що водопровідну воду, як правило, хлорують. Це роблять для того, щоб хлорка знищувала хвороботворні бактерії, які ми можемо «підчепити» разом з іржею несправних водопровідних труб. Хлорка - настільки сильна бактерицидна речовина, що може перемогти навіть збудників чуми. «Щоб хлор не затримувався в організмі, бажано відстоювати хлоровану воду, - каже Оксана Піон, фітотерапевт. - Таким чином ви позбудетеся і від осаду домішок важких металів і летких домішок ».

Як відстоювати воду? Злити її в ємність і поставити не менш ніж на 6-7 годин, не закриваючи кришкою. У перші З-4 години з води випаруються леткі домішки, а в наступні 2-3 години - осядуть солі важких металів. Потім обережно злийте ¾ води в чисту ємність, решту вилийте.

Наситити кремнієм

Кремній - дуже корисний камінчик, кажуть, зцілює від 100 хвороб, продається в аптеках. «До виникнення лазерних технологій кремній навіть використовували для того, щоб зрізати бородавки, тому що він заодно і дезинфікував, - каже фітотерапевт Оксана Піон. - Так само кремній дезінфікує і воду, насичується її корисними властивостями. Вода стає дуже смачною, довго не псується ».

Як кремніровать воду? Помити кремній і кинути його у воду. Настоювати добу. А потім пити. На кремнієвій воді можна готувати їжу. Відвар вийде дуже корисним. Через місяць-три розпивання кремнієвої води ви розпрощаєтеся з багатьма хворобами, в тому числі і шлунково-кишкового тракту. «Якщо кремнію вдома немає, - каже Оксана Піон, - то воду можна настояти на топінамбурі (так звана земляна груша, продається на ринках, коштує сущі копійки). У ній найвищий з овочів відсоток кремнію - 8,1. На другому місці - редис. У ньому вміст кремнію трохи менше - 6,5 ».
Заморозити

Заморожування - відмінний спосіб звільнитися від солей важких металів у воді. Причому після розмороження вода вивільняє багато енергії, якою насичуються тканини і клітини організму.

Як заморожувати? Наповніть водою ємність і поставте її в морозилку на 7-8 годин. Вгорі посуду утворюється крижана кірка - це домішки важких металів. Видаліть цю скоринку, а залишок води, яка не замерзла, перелийте в інший, чистий посуд і поставте знову в морозилку - цього разу на цілу ніч. Рідина, яка не заморожена, шкідлива. Її вилийте, а залишок льоду розморозьте і використовуйте для пиття і вмивання. «Запам'ятайте: якщо вода переморозилась, то прозорий лід корисний, а непрозорий містить шкідливі речовини, - каже Оксана Піон. - Розморожуйте і пийте тільки прозорий лід. Така вода дуже корисна для шкіри. Якщо її пити, вона активізує всі відновлювальні процеси організму, покращує обмін речовин, виводить токсини ». Краще будь-якого фільтру!
За матеріалами president.org.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!