Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирські робочі роками не бачили зарплат, а їх підприємство розпродає останнє майно
 
5-04-2011, 21:45  Суспільство

Житомирські робочі роками не бачили зарплат, а їх підприємство розпродає останнє майно

 
У Житомирській області робітники намагалися заблокувати дорогу вантажівці, який вивозив метал з їхнього підприємства. Людям заборгували зарплату, але у фірми офіційно немає ні коштів на рахунку, ні майна.

Житомирські робочі роками не бачили зарплат, а їх підприємство розпродає останнє майно



Тому люди спочатку хотіли знати напевно: куди поїде метал і в чиїх кишенях осядуть гроші?

Робітники стверджують, що пропрацювали тут по 50 років. У минулому році підприємство стало приватним, а керівництво - багатообіцяючим. Особливо щодо зарплат. Але більше 100 тисяч гривень боргу люди так і не побачили.

- Люди так своїх грошей і не побачать. Якщо ми їх випустимо, і вони всі вивезуть. Вони почали різати не тільки те, що купили самі, а й державні верстати на брухт пускати, - обурюється працівник підприємства Олександр Олійник.

Перелякані водії вивантажили залізо з автомобілів прямо на дорогу і поїхали. Люди писали заяви на підприємство до прокуратури, і навіть судилися. Феміда зобов'язала стягнути з фірми борги по зарплаті, але грошей на рахунках у підприємства немає. А все майно, нібито, віддано кредитору, якому фірма також заборгувала. Виконавча служба через прокуратуру намагалася заперечити дану угоду в суді. Але там документ визнали дійсним.
- Суд взяв до уваги цю угоду і майно з акту опису й арешту, що був складений державним виконавцем, було виключено. Тому провести стягнення за його рахунок ми просто не маємо права, - розводить руками начальник відділу Державної виконавчої служби Володимир Пригунов.

Люди ж переконані - щоб не платити, власник підприємства передав майно сам собі за неіснуючі борги. І хоча в угоді різні прізвища - за ними, нібито, стоїть одна людина.

- Директор був один і той же. Всі гроші у них в кишенях. І вони ще хочуть на цьому наварити, на людських мозолях, - обурюється Олександр Олійник.


Керівник підприємства на прохання працівників не приїхав, не послухав і міських чиновників. А його представник, побачивши журналістів, втік. Тому люди обіцяють знову перекрити дорогу і пікетувати обласну державну адміністрацію, якщо зарплату не виплатять.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!