Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Дитячий стільчик для годування - навіщо і який він потрібен?
 
11-04-2011, 23:19  Суспільство

Дитячий стільчик для годування - навіщо і який він потрібен?

 
Батькам малюків, які вже навчилися сидіти і одержують у харчовому раціоні різноманітні прикорм (приблизно від півроку і більше) доводиться замислюватися про підходящий стільчик для дитини, на якому її було б зручно годувати.

Дитячий стільчик для годування - навіщо і який він потрібен?



У цьому сенсі спеціальні дитячі стільчики з підносами або стільницею дуже корисні: вони дозволяють правильно організувати місце для годування малюка, допомагають йому навчитися самостійно харчуватися і прищеплюють йому деякі соціальні навички.

Якщо дитина їсть на своєму високому і зручному стільчику, то в неї з’являється звичка до столу і стільця, за якими потім буде малювати і вчитися, а також під час їжі знаходиться на одному рівні з дорослими, бачить і чує батьків, і не відчує себе покинутою.

Звичайно, дитячі стільчики коштують недешево, але тим батькам, які зважилися на таку покупку, корисно буде дізнатися, які види подібних меблів бувають.

Існує безліч видів дитячих стільчиків для різного віку - від 5-6 місяців і до стільців-трансформерів для дітей 3-5 років (вони найбільш функціональні і довше використовуються).

Безпека та зручність дитячого стільчика залежать від його конструкції. Крім загальної стійкості, хороші моделі мають блокувальні гальма на колесах (якщо є колеса), п'ятиточкові ремені безпеки, анатомічну вставку для розділення ніг, що забезпечує дитині максимально зручну позу і додатково утримує малюка в кріслі.

Варто також відзначити, що з м'якого сидіння з поглибленням для сідниць дитині буде набагато складніше зісковзнути, ніж з гладкого пластика. Забезпечити безпеку піврічного малюка, який тільки почав сидіти в стільці, допоможуть фіксатори на вкладиші для самих маленьких.

Характеристики та деталі дитячого стільчика для годування

Матеріали
Як матеріали для станини більшість фірм використовує пластик, іноді навіть небиткий - він легший, ніж метал. Втім, і стілець на трубчастій металевій станині зазвичай важить не більше 5 кг. Деякі виробники роблять екологічно чисті дерев'яні стільчики, інші використовують дерев'яні елементи (стільниця і підставка для ніг).

Знімний тканинний чохол можна регулярно відпирати від плям пюре і соку. Саме з цієї причини багато батьків віддають перевагу темним кольорам. Є й альтернативний варіант - покриття сидіння веселого забарвлення яке можна мити.

Піднос
Ширина і довжина підноса мають значення. Розміри 52x28 см вважаються досить значними. Але при любові малюків під час їжі розкидати кашу навколо тарілки й обкладатися іграшками, ніяка стільниця не буде занадто широкою.

Подвійний піднос (один ставиться на інший) дозволяє дитині швидко переходити від їжі до гри на чистій стільниці.

Вітається також можливість зняти піднос, якщо малюк їсть за одним столом з домочадцями - таким чином, дитина буде сидіти разом з батьками.

Можливість плавно висунути стільницю на комфортну для дитини відстань принципова - малюк не буде їсти з апетитом, сидячи на незручному стільці.

Сидіння
М'яке сидіння приємніше дитині, воно затишніше, і ніжки з нього менше звисають, та й край сидіння-крісла м'якше, ніж в пластикового сидіння .. Краще, якщо стільчик для годування буде також оснащений підніжкою.

Принципові такі можливості стільця як зміна кута нахилу спинки (в деяких моделях пропонується 3-4 варіанти положення спинки) і відстані від сидіння до підніжки і від сидіння до стільниці. Останнє дозволяє підстроїти стілець індивідуально під дитину.

Колеса
Звичайно, стілець на колесах пересувати набагато простіше. Колісні стільці більше потрібні для годування маленьких дітей, наприклад, щоб підсунути стілець з дитиною до столу дорослих, пересунути стілець, не дряпаючи підлогу і т.п.

А ще стільці на колесах можна використовувати для упокорення незадоволеного малюка - є ймовірність, що плакса заспокоїться на такий «домашній колясці». Інше питання - чи витримає стілець часте застосування «не за призначенням».

Блокувальними гальмами повинні бути оснащені всі чотири колеса або, принаймні, два задніх.

Види дитячих стільчиків для годування

Стілець для годування
Основа будь-якої моделі - це високий стілець на складаній станині-книжці без коліс. На станину встановлено пластикове сидіння з м'яким щільним покриттям / без покриття і підставкою для ніг, а також - пластиковий столик, положення якого варіюються залежно від віку дитини.

Багато моделей оснащені (в різних варіаціях) колесами з гальмами, м'яким сидінням, ременями безпеки . У дорожчих варіантах конструкція стільчика дозволяє міняти рівень нахилу спинки (до 3-5 положень) і висоту сидіння (5-7 положень по висоті).

Ці моделі цікаві з точки зору безпеки: встановивши саме нижнє положення сидіння і стільниці, мама може на мить залишити дитину без нагляду і хвилювання. Змінюючи кут нахилу м'якого сидіння, батьки можуть навіть залишити дитину поспати в такому стільці, наприклад, якщо вона стомилася в гостях.

А ще ці моделі дуже компактні в складеному вигляді - їх зручно перевозити в машині, що теж добре для поїздок у гості. Крім того, дорогі стільчики більш зручні, за рахунок більш просторого крісла та столика.

Стілець-трансформер
Такі моделі розраховані на тривале використання (для дітей до 3-5 років), тому вони досить дорогі. Мама може годувати крихітку прикормом, саджаючи його в дитячий стілець-трансформер, а коли дитина ще трохи підросте, високий дитячий стільчик для годування стане кріслом. Якщо ж нижню частину станини такого стільця перевернути, то він перетворитися на дитячий стіл для ігор.

Стілець-парта
Цікава модифікація стільців-трансформерів, з підставкою для книжок, який може використовуватися і для годівлі шестимісячного малюка і для занять малюванням у віці до 3 років.

Стілець-качалка
Основне функціональне наповнення в цьому стільці призначено для малюків, які тільки почали сидіти і мам, яким необхідно універсальний пристрій, що допомагає годувати, заколисувати, заспокоювати і розважати дитину.

У стільця-гойдалки є спеціальний вкладиш для малюка 5-6 місяців і функція електричної гойдалки, яка регулюється таймером. Таким чином, пристебнувши малюка ременями в м'якому сидінні, мама викроїть для себе 10 хвилин вільного часу.

Дитину в цей час буде заколисувати музичними мелодіями з спеціального пристрою стілець, який гойдається на двох висувних дугах. Крім того, стілець обладнаний подвійним підносом і анатомічної вставкою для ніг. Ця модель - одна з найдорожчих.

Підвісний стілець
Це складаний стілець без станини, що миється, з простим механізмом збирання та кріплення. Він кріпиться прямо на стільницю звичайного обіднього столу, тому, купуючи цю модель, слід простежити, щоб при установці і під час використання не ушкодилася поверхню столу.

Безпека дитини в підвісному стільці забезпечується високими спинками сидіння і ременями. Вага такої моделі 5,5 кг. У комплект входить сумка для транспортування.
Приємні дрібниці і додаткові функції
Багато моделей дитячих стільчиків для годування забезпечені всілякими приємними дрібницями і доповненнями, які полегшують життя мамі і дитині.

Сюди відносяться поглиблення для посуду, невеликі бортики по краях і закруглені кути підноса (позбавляють маму з малюком від синців і подряпин); ергономічне отвір у спинці сидіння, ручка на станині, щоб пересувати або переносити стілець; кошик для іграшок, ігровий комплекс в комплекті або стільниця у вигляді блакитної хмаринки.

Деякі стільчики ще і володіють привабливим дизайном - наприклад, пластиковими стійками у вигляді звіряток. Можна підібрати стільчик під інтер'єр кухні, вибрати модель улюбленого стилю: від «ретро» і «кантрі» - до «hi-tech».


Naruto-Fan - узнай больше о "Наруто"

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!